Welkom!
Je maakt helaas gebruik van software die onze advertenties blokkeert.
Dankzij reclamebanners kan onze website blijven bestaan.
Help Looopings door je advertentieblocker op dit domein uit te schakelen.
De site is dan weer zichtbaar. Bedankt!
Efteling

Creatief directeur Efteling krijgt andere functie

22-05-2019, 11.38 uur

Olaf Vugts, de creatief directeur van de Efteling, krijgt een andere functie. Dat bevestigt een woordvoerder van het attractiepark aan Looopings. Vugts was in het verleden verantwoordelijk voor de ontwikkeling van verschillende Efteling-attracties, waaronder De Vliegende Hollander.

Van 2008 tot 2018 maakte hij ook deel uit van de raad van bestuur. Sinds vorig jaar zomer is Vugts officieel geen onderdeel meer van de Efteling-directie, al mocht hij de titel creatief directeur behouden. Nu levert hij ook die titel in. In plaats daarvan wordt Vugts voortaan conceptleider genoemd.

"Hij blijft vanuit die rol wel op creatief vlak betrokken bij grote projecten", legt de voorlichter uit. Verder gaat Vugts zich in de toekomst vooral bezighouden met maatschappelijke zaken. Zo is hij contactpersoon en ambassadeur van Villa Pardoes, het vakantieverblijf voor ernstig zieke kinderen en hun familie. "Dat is een hele eer. Wij zien het niet als een stap terug."

Sprookjesboom
Olaf Vugts begon in 1977 bij de Efteling als vakantiemedewerker. Halverwege de jaren tachtig promoveerde hij tot marketingassistent en communicatiemanager. Sindsdien heeft hij binnen het bedrijf verschillende functies bekleed, waaronder die van parkdirecteur en marketingdirecteur. Hij was medeverantwoordelijk voor de invoering van de Winter Efteling en de tv-serie Sprookjesboom. Ook produceerde hij verschillende Efteling-musicals.

Meer Efteling
Looopings op Instagram
Looopings op Facebook
Looopings verscheen eerder bij o.a.:
NOS NU.nl RTL Nieuws AD De Telegraaf de Volkskrant NRC Handelsblad EenVandaag Hart van Nederland Editie NL ANP NPO Radio 1 NPO Radio 2 VPRO Gids BNR Nieuwsradio Radio 538 Omroep Brabant 1Limburg Omroep Flevoland Omroep West Omroep Gelderland RTV Oost RTV Drenthe Dagblad van het Noorden De Limburger de Gelderlander de Stentor Tubantia BD ED BN DeStem Het Laatste Nieuws Het Nieuwsblad De Morgen Gazet van Antwerpen Het Belang van Limburg Sudinfo.be