Wanneer gaan de pretparken weer open? Check looopings.nl/open voor alle data.
Efteling

Efteling verrast bezoekers met nieuw effect in Carnaval Festival

23-05-2019, 09:31 uur | Reacties

Klik hier om je te abonneren op ons YouTube-kanaal

De Efteling heeft de beroemde attractie Carnaval Festival uitgerust met een feestelijk nieuw effect. Wanneer de karretjes stilgezet moeten worden, bijvoorbeeld omdat er invalide bezoekers in moeten stappen, krijgen inzittenden voortaan een wel heel bijzondere melding te horen.

"Stop, stop! Attentie! De gondels blijven even staan, zodat de fanfare voorbij kan gaan", klinkt het uit de speakers. Vrijwel alle bewegende figuren in de scènes staan dan even stil. Er volgt ook een Engelse vertaling. "Attention! The gondolas are stopping for a fanfare."


ZIE OOK: Video: dit zijn de aanpassingen in Efteling-attractie Carnaval Festival

De figuren komen weer in beweging, waarna vrolijke fanfaremuziek te horen is. Sommige poppen hebben een apart programma gekregen voor dit 'pauzenummer', met bewegingen die zijn afgestemd op de muziek. Nieuwe led-lampen zorgen in alle scènes voor een discosfeertje.

Orkest
Als de baan weer gestart kan worden, stoppen de poppen met 'feesten'. De voice-over laat opnieuw van zich horen. "Attentie! De gondels kunnen weer verdergaan, want de fanfare is gedaan. Attention! De gondolas are setting off again. Orkest, opgelet! En één, twee, drie, vier..." Daarna start de gebruikelijke Carnaval Festival-muziek en worden de figuren weer geactiveerd.

De melodie van de fanfare werd eerder gebruikt in computerspel Efteling Tycoon uit 2008.

Lichtplan
Carnaval Festival gaat vandaag weer open na een 3 miljoen euro kostende opknapbeurt. Daarbij werd het volledige lichtplan vernieuwd. Verder kwamen er enkele subtiele aanpassingen in de scènes, met name in de gedeeltes van Japan, China en Afrika.

ZIE OOK: Foto's: laatste ritje in Efteling-attractie Carnaval Festival voor renovatie

Reacties