Welkom!
Je maakt helaas gebruik van software die onze advertenties blokkeert.
Dankzij reclamebanners kan onze website blijven bestaan.
Help Looopings door je advertentieblocker op dit domein uit te schakelen.
De site is dan weer zichtbaar. Bedankt!
Efteling

Efteling verrast bezoekers met nieuw effect in Carnaval Festival

23-05-2019, 09.31 uur

De Efteling heeft de beroemde attractie Carnaval Festival uitgerust met een feestelijk nieuw effect. Wanneer de karretjes stilgezet moeten worden, bijvoorbeeld omdat er invalide bezoekers in moeten stappen, krijgen inzittenden voortaan een wel heel bijzondere melding te horen.

"Stop, stop! Attentie! De gondels blijven even staan, zodat de fanfare voorbij kan gaan", klinkt het uit de speakers. Vrijwel alle bewegende figuren in de scènes staan dan even stil. Er volgt ook een Engelse vertaling. "Attention! The gondolas are stopping for a fanfare."

De figuren komen weer in beweging, waarna vrolijke fanfaremuziek te horen is. Sommige poppen hebben een apart programma gekregen voor dit 'pauzenummer', met bewegingen die zijn afgestemd op de muziek. Nieuwe led-lampen zorgen in alle scènes voor een discosfeertje.

Orkest
Als de baan weer gestart kan worden, stoppen de poppen met 'feesten'. De voice-over laat opnieuw van zich horen. "Attentie! De gondels kunnen weer verdergaan, want de fanfare is gedaan. Attention! De gondolas are setting off again. Orkest, opgelet! En één, twee, drie, vier..." Daarna start de gebruikelijke Carnaval Festival-muziek en worden de figuren weer geactiveerd.

De melodie van de fanfare werd eerder gebruikt in computerspel Efteling Tycoon uit 2008.

Lichtplan
Carnaval Festival gaat vandaag weer open na een 3 miljoen euro kostende opknapbeurt. Daarbij werd het volledige lichtplan vernieuwd. Verder kwamen er enkele subtiele aanpassingen in de scènes, met name in de gedeeltes van Japan, China en Afrika.

Meer Efteling
Looopings op Instagram
Looopings op Facebook
Looopings verscheen eerder bij o.a.:
NOS NU.nl RTL Nieuws AD De Telegraaf de Volkskrant NRC Handelsblad EenVandaag Hart van Nederland Editie NL ANP NPO Radio 1 NPO Radio 2 VPRO Gids BNR Nieuwsradio Radio 538 Omroep Brabant 1Limburg Omroep Flevoland Omroep West Omroep Gelderland RTV Oost RTV Drenthe Dagblad van het Noorden De Limburger de Gelderlander de Stentor Tubantia BD ED BN DeStem Het Laatste Nieuws Het Nieuwsblad De Morgen Gazet van Antwerpen Het Belang van Limburg Sudinfo.be