Welkom!
Je maakt helaas gebruik van software die onze advertenties blokkeert.
Reclamebanners zijn voor Looopings de belangrijkste inkomstenbron.
Help Looopings door je advertentieblocker op dit domein uit te schakelen.
De site is dan weer zichtbaar. Bedankt!
M&D's Scotland's Theme Park

Achtbaancontroleur krijgt straf na dramatisch ongeluk

21-05-2019, 07.31 uur

Een veiligheidsinspecteur is veroordeeld naar aanleiding van een achtbaanongeluk in Schotland. Craig Boswell (56) was verantwoordelijk voor het controleren van de achtbaan Tsunami in attractiepark M&D's. In de zomer van 2016 raakten tien bezoekers gewond toen de karretjes ontspoorden.

Boswell werkte voor de firma Amusement Inspection Services. Hij had bij een inspectie aangegeven dat de achtbaan helemaal veilig was. Het viel de controleur niet op dat een veiligheidsrapportage van een ander inspectiebedrijf ontbrak.

De man krijgt een taakstraf. Hij moet 160 uur vrijwilligerswerk doen. Volgens zijn advocaat heeft hij veel spijt van zijn onoplettendheid. Inmiddels is de bewuste rollercoaster afgebroken.

Boete
Enkele maanden geleden kreeg het pretpark zelf al een boete van zo'n 75.000 euro vanwege het ongeval. Verschillende onderdelen van de ontspoorde trein waren niet stevig genoeg. De eigenaren bekenden schuld.

Meer M&D's Scotland's Theme Park
Looopings op Instagram
Looopings op Facebook
Looopings op Twitter
Looopings verscheen eerder bij o.a.:
NOS NU.nl RTL Nieuws AD De Telegraaf de Volkskrant NRC Handelsblad EenVandaag Hart van Nederland Editie NL ANP NPO Radio 1 NPO Radio 2 VPRO Gids BNR Nieuwsradio Radio 538 Omroep Brabant 1Limburg Omroep Flevoland Omroep West Omroep Gelderland RTV Oost RTV Drenthe Dagblad van het Noorden De Limburger de Gelderlander de Stentor Tubantia BD ED BN DeStem Het Laatste Nieuws Het Nieuwsblad De Morgen Gazet van Antwerpen Het Belang van Limburg Sudinfo.be