Welkom!

Je maakt helaas gebruik van software die onze advertenties blokkeert.
Reclamebanners zijn voor Looopings de belangrijkste inkomstenbron.

Help ons door je advertentieblocker op dit domein uit te schakelen.
Deze hinderlijke boodschap zal dan verdwijnen. Bedankt!
Bobbejaanland

Video: nieuwe achtbaan Bobbejaanland nagebouwd op de computer

21-05-2019, 21:53 uur | Reacties

Terwijl Bobbejaanland de laatste hand legt aan de nieuwe achtbaan Fury, kunnen we nu al ontdekken hoe een ritje ongeveer gaat verlopen. Een Vlaamse pretparkfan is meer dan 150 uur bezig geweest met het bouwen van een digitale kopie van de 43 meter hoge rollercoaster en de omgeving.

Daarvoor gebruikte hij achtbaansimulator NoLimits 2. "Ik begon in juli 2018, toen de eerste bouwtekeningen gepubliceerd werden", meldt Jürgen Peuterman op zijn YouTube-kanaal Purgelurgen. "Sindsdien heb ik 3D-modellen gemaakt van bijna alle objecten in het park."

ZIE OOK: Bobbejaanland: oplossing voor bezoekers die niet achteruit in nieuwe achtbaan durven

Fury wordt een triple-launch coaster waarbij passagiers zelf kunnen stemmen of ze een ritje vooruit of achteruit willen afleggen. Daarom bestaat er ook een achterwaartse onride-video. De topsnelheid bedraagt 106,6 kilometer per uur.

Over de kop
Over het aantal inversies bestaat nog wat verwarring. Bobbejaanland houdt vol dat inzittenden tijdens een ritje vier keer over de kop gaan, terwijl de maker van de simulatie maar twee omkeringen telt.ZIE OOK: Foto's: groot deel van nieuwe achtbaan Bobbejaanland staat overeind

Reacties
Bijdrage