Welkom!
Je maakt helaas gebruik van software die onze advertenties blokkeert.
Dankzij reclamebanners kan onze website blijven bestaan.
Help Looopings door je advertentieblocker op dit domein uit te schakelen.
De site is dan weer zichtbaar. Bedankt!
Disneyland Paris

Stoomtrein in Disneyland Paris blijft nog maanden gesloten

17-05-2019, 19.39 uur

De authentieke stoomtrein in Disneyland Paris blijft nog langer gesloten dan verwacht. Bezoekers kunnen sinds begin november vorig jaar geen tochtje maken met de Disneyland Railroad. Eigenlijk had de attractie in het voorjaar weer open moeten gaan. Dat stond ook op aankondigingsborden bij de ingang.

Nu blijkt dat de trein waarschijnlijk minimaal tot half augustus buiten gebruik is. Disneyland Railroad blijft dicht vanwege de bouw van een groot theater in Frontierland. "De trein is gesloten in verband met de constructie en de impact die dat heeft op de directe omgeving", zegt de voorlichter. De attractie komt niet voor op het officiële overzicht met renovaties.

Om kosten te besparen, was de capaciteit van de attractie vóór de sluiting al drastisch verlaagd. Sinds 2017 wordt er namelijk met maximaal één van de vier stoomtreinen tegelijk gereden. Dat zorgde de afgelopen jaren stelselmatig voor enorme wachttijden.

In het Disneyland Park is op dit moment ook de attractie Autopia gesloten, naar verwachting tot en met juli.

Meer Disneyland Paris
Looopings op Instagram
Looopings op Facebook
Looopings verscheen eerder bij o.a.:
NOS NU.nl RTL Nieuws AD De Telegraaf de Volkskrant NRC Handelsblad EenVandaag Hart van Nederland Editie NL ANP NPO Radio 1 NPO Radio 2 VPRO Gids BNR Nieuwsradio Radio 538 Omroep Brabant 1Limburg Omroep Flevoland Omroep West Omroep Gelderland RTV Oost RTV Drenthe Dagblad van het Noorden De Limburger de Gelderlander de Stentor Tubantia BD ED BN DeStem Het Laatste Nieuws Het Nieuwsblad De Morgen Gazet van Antwerpen Het Belang van Limburg Sudinfo.be