Efteling

Herinnering aan Oude Tufferbaan bij Efteling Museum

17-05-2019, 15.27 uur | ReactiesFoto: Cindy de Voigt

De Efteling heeft niet alle oude karretjes van De Oude Tufferbaan weggegooid. De bekende oldtimerbaan onderging onlangs een renovatie, waarbij de voertuigen zijn vervangen. Eén van de originele oldtimers heeft nu een plekje gekregen bij het Efteling Museum.

Het wagentje - met nummer zestien - blijft daar staan als een blijvende herinnering aan de oorspronkelijke versie van de attractie. De T-Fordjes van de Duitse fabrikant Mack Rides waren tussen 1984 en 2019 in gebruik. Sinds kort rijden er auto's en pick-ups van de Duitse leverancier Metallbau Emmeln.


ZIE OOK: Video: Efteling-klassieker De Oude Tufferbaan vernieuwd

"We vinden het mooi dat er weer een stukje historie aan het museum is toegevoegd", vertelt een Efteling-voorlichter aan Looopings. "Bovendien is deze oldtimer een leuk fotopuntje voor onze gasten." Het Efteling Museum is te vinden op het Anton Pieckplein in themadeel Marerijk.

Python
Eind vorig jaar verscheen al een stuk baan van de oude Python op de binnenplaats van het museum. Komend najaar kan er weer een rekwisiet worden toegevoegd: dan begint de sloop van de Bob. De bobsleebaan wordt vervangen door een dubbele powered coaster.

ZIE OOK: Eerbetoon aan Efteling-achtbaan Python in Efteling Museum

Reacties