Welkom!
Je maakt helaas gebruik van software die onze advertenties blokkeert.
Dankzij reclamebanners kan onze website blijven bestaan.
Help Looopings door je advertentieblocker op dit domein uit te schakelen.
De site is dan weer zichtbaar. Bedankt!
Europa-Park Erlebnis-Resort

Nederlandse RollercoasterGirl neemt afscheid: Europa-Park kiest opvolger

27-05-2019, 18.03 uur

Jessica de Jong (23) stopt als de officiële RollercoasterGirl van Europa-Park. Het afgelopen jaar mocht de Nederlandse zich het gezicht van het Duitse attractiepark noemen, na het winnen van een verkiezing voor vrouwelijke pretparkfans. Nu draagt ze het stokje over aan iemand anders.

"Het was een fantastische ervaring die ik nooit had willen missen", vertelt De Jong aan Looopings. In haar jaar als RollercoasterGirl bracht ze meer dan veertig dagen door in Europa-Park. Ze nam tientallen vlogs op. Ook mocht ze een kijkje nemen bij evenementen en kreeg ze een rondleiding door de fabriek van attractiebouwer Mack Rides. "En mijn droom is in vervulling gegaan: ik heb achtbaan Blue Fire mogen besturen."

Hoewel ze haar titel moet inleveren, blijft De Jong verbonden aan Europa-Park. Ze heeft een baan aangeboden gekregen als producent en socialmedia-medewerkster bij het attractiepark en het bijbehorende mediabedrijf MackMedia. In die rol gaat ze ook de nieuwe RollercoasterGirl begeleiden. "Ik ben heel erg blij dat mijn avontuur bij Europa-Park op deze manier doorgaat", zegt ze. De pretparkliefhebber is inmiddels verhuisd van Lelystad naar Zuid-Duitsland.

Bodypaint
Zeven nieuwe kandidaten hebben onlangs gestreden om de titel van RollercoasterGirl 2019. Dit keer deden er geen Nederlanders mee. Opvolger van De Jong wordt Carolin Karch (20) uit het Duitse Freiburg. Dat is een bekende van Europa-Park: ze was afgelopen najaar al onderdeel van een speciale missverkiezing voor halloweenevenement Traumatica. Daarbij werd ze getrakteerd op een pikante bodypaint-fotoreportage.

Meer Europa-Park Erlebnis-Resort
Looopings op Instagram
Looopings op Facebook
Looopings verscheen eerder bij o.a.:
NOS NU.nl RTL Nieuws AD De Telegraaf de Volkskrant NRC Handelsblad EenVandaag Hart van Nederland Editie NL ANP NPO Radio 1 NPO Radio 2 VPRO Gids BNR Nieuwsradio Radio 538 Omroep Brabant 1Limburg Omroep Flevoland Omroep West Omroep Gelderland RTV Oost RTV Drenthe Dagblad van het Noorden De Limburger de Gelderlander de Stentor Tubantia BD ED BN DeStem Het Laatste Nieuws Het Nieuwsblad De Morgen Gazet van Antwerpen Het Belang van Limburg Sudinfo.be