Europa-Park

Nederlandse RollercoasterGirl neemt afscheid: Europa-Park kiest opvolger

27-05-2019, 18.03 uur | Reacties

Jessica de Jong (23) stopt als de officiële RollercoasterGirl van Europa-Park. Het afgelopen jaar mocht de Nederlandse zich het gezicht van het Duitse attractiepark noemen, na het winnen van een verkiezing voor vrouwelijke pretparkfans. Nu draagt ze het stokje over aan iemand anders.

"Het was een fantastische ervaring die ik nooit had willen missen", vertelt De Jong aan Looopings. In haar jaar als RollercoasterGirl bracht ze meer dan veertig dagen door in Europa-Park. Ze nam tientallen vlogs op. Ook mocht ze een kijkje nemen bij evenementen en kreeg ze een rondleiding door de fabriek van attractiebouwer Mack Rides. "En mijn droom is in vervulling gegaan: ik heb achtbaan Blue Fire mogen besturen."


ZIE OOK: Europa-Park roept Nederlandse Jessica uit tot RollercoasterGirl

Hoewel ze haar titel moet inleveren, blijft De Jong verbonden aan Europa-Park. Ze heeft een baan aangeboden gekregen als producente en socialmedia-medewerkster bij het attractiepark en het bijbehorende mediabedrijf MackMedia. In die rol gaat ze ook de nieuwe RollercoasterGirl begeleiden. "Ik ben heel erg blij dat mijn avontuur bij Europa-Park op deze manier doorgaat", zegt ze. De pretparkliefhebber is inmiddels verhuisd van Lelystad naar Zuid-Duitsland.

Bodypaint
Zeven nieuwe kandidaten hebben onlangs gestreden om de titel van RollercoasterGirl 2019. Dit keer deden er geen Nederlanders mee. Opvolger van De Jong wordt Carolin Karch (20) uit het Duitse Freiburg. Dat is een bekende van Europa-Park: ze was afgelopen najaar al onderdeel van een speciale missverkiezing voor halloweenevenement Traumatica. Daarbij werd ze getrakteerd op een pikante bodypaint-fotoreportage.

ZIE OOK: Video: Nederlandse fan krijgt rondleiding door achtbaanfabriek

Reacties