Welkom!
Je maakt helaas gebruik van software die onze advertenties blokkeert.
Dankzij reclamebanners kan onze website blijven bestaan.
Help Looopings door je advertentieblocker op dit domein uit te schakelen.
De site is dan weer zichtbaar. Bedankt!
Walibi Holland

Nieuwe Walibi-achtbaan Untamed bijna af: trein staat op de baan

12-05-2019, 18.12 uurBeeld: @micrajojo

Het lijkt erop dat de nieuwe achtbaan Untamed in Walibi Holland bijna klaar is voor gebruik. De afgelopen dagen zijn nog enkele ontbrekende stukken rail geplaatst. Dat betekent dat de 1085 meter lange baan nu nagenoeg compleet is. Inmiddels staat er ook één van de twee treinen klaar. De eerste testritten zijn een kwestie van tijd.

Untamed gaat over minder dan vijftig dagen open, op maandag 1 juli. Begin deze maand werd de liftketting al gemonteerd. De komende tijd wordt de omgeving verder afgewerkt. "We lopen exact op schema", vertelt een woordvoerder aan Looopings. "Over ongeveer twee weken staan de testritjes op de planning."

De spectaculaire rollercoaster bestaat uit houten ondersteuningen en een stalen rail. Untamed gaat vijf keer over de kop met een topsnelheid van 92 kilometer per uur. Het hoogste punt bevindt zich op 36,5 meter hoogte. Passagiers zijn tijdens een ritje veertien keer gewichtsloos.

Amerikaans
Voor de bouw van Untamed schakelde Walibi het gespecialiseerde Amerikaanse bedrijf Rocky Mountain Construction in. Zij gebruikten het houten skelet en de funderingen van de oude houten achtbaan Robin Hood, die afgelopen najaar voor het laatst operationeel was.Meer Walibi Holland
Looopings op Instagram
Looopings op Facebook
Looopings verscheen eerder bij o.a.:
NOS NU.nl RTL Nieuws AD De Telegraaf de Volkskrant NRC Handelsblad EenVandaag Hart van Nederland Editie NL ANP NPO Radio 1 NPO Radio 2 VPRO Gids BNR Nieuwsradio Radio 538 Omroep Brabant 1Limburg Omroep Flevoland Omroep West Omroep Gelderland RTV Oost RTV Drenthe Dagblad van het Noorden De Limburger de Gelderlander de Stentor Tubantia BD ED BN DeStem Het Laatste Nieuws Het Nieuwsblad De Morgen Gazet van Antwerpen Het Belang van Limburg Sudinfo.be