Wanneer gaan de pretparken weer open? Check looopings.nl/open voor alle data.
Walibi Holland

Nieuwe Walibi-achtbaan Untamed bijna af: trein staat op de baan

12-05-2019, 18:12 uur | ReactiesFoto: @micrajojo

Het lijkt erop dat de nieuwe achtbaan Untamed in Walibi Holland bijna klaar is voor gebruik. De afgelopen dagen zijn nog enkele ontbrekende stukken rail geplaatst. Dat betekent dat de 1085 meter lange baan nu nagenoeg compleet is. Inmiddels staat er ook één van de twee treinen klaar. De eerste testritten zijn een kwestie van tijd.

Untamed gaat over minder dan vijftig dagen open, op maandag 1 juli. Begin deze maand werd de liftketting al gemonteerd. De komende tijd wordt de omgeving verder afgewerkt. "We lopen exact op schema", vertelt een woordvoerder aan Looopings. "Over ongeveer twee weken staan de testritjes op de planning."


ZIE OOK: Foto's: ketting van nieuwe Walibi-achtbaan Untamed gemonteerd

De spectaculaire rollercoaster bestaat uit houten ondersteuningen en een stalen rail. Untamed gaat vijf keer over de kop met een topsnelheid van 92 kilometer per uur. Het hoogste punt bevindt zich op 36,5 meter hoogte. Passagiers zijn tijdens een ritje veertien keer gewichtsloos.

Amerikaans
Voor de bouw van Untamed schakelde Walibi het gespecialiseerde Amerikaanse bedrijf Rocky Mountain Construction in. Zij gebruikten het houten skelet en de funderingen van de oude houten achtbaan Robin Hood, die afgelopen najaar voor het laatst operationeel was.ZIE OOK: Foto's: trein van nieuwe Walibi-achtbaan Untamed gearriveerd

Reacties