Welkom!
Je maakt helaas gebruik van software die onze advertenties blokkeert.
Reclamebanners zijn voor Looopings de belangrijkste inkomstenbron.
Help Looopings door je advertentieblocker op dit domein uit te schakelen.
De site is dan weer zichtbaar. Bedankt!
Kermis

Kermisattractie na veertig jaar uitgerust met veiligheidsbeugels

11-05-2019, 21.05 uurBeeld: Ebisch-Events

Een ruim veertig jaar oude Nederlandse kermisattractie is plotseling voorzien van veiligheidsbeugels. Tot nu toe zaten er geen beugels in de gondels van de rups Speedway, die stamt uit 1978. Na een pijnlijk ongeluk is daar verandering in gekomen.

Op zaterdag 20 april raakte een 5-jarige jongen zwaargewond toen hij tijdens een ritje uit de attractie vloog. Dat gebeurde in de Limburgse gemeente Peel en Maas. Volgens de exploitant was het slachtoffer tijdens een ritje gaan staan.

De Nederlandse Voedsel- en Warenautoriteit (NVWA) heeft het incident onderzocht. Nu - drie weken later - draait de attractie weer op de kermis in het Limburgse Maasbree. Op foto's is te zien dat er zwarte beugels zijn gemonteerd in de bakjes. Dat moet voorkomen dat inzittenden tegen de regels in opstaan.

Goedgekeurd
Het is niet duidelijk of de maatregel verplicht wordt voor alle Nederlandse attracties van dit type. De Speedway was vóór het ongeval gewoon goedgekeurd door de NVWA.

Meer kermis
Looopings op Instagram
Looopings op Facebook
Looopings op Twitter
Looopings verscheen eerder bij o.a.:
NOS NU.nl RTL Nieuws AD De Telegraaf de Volkskrant NRC Handelsblad EenVandaag Hart van Nederland Editie NL ANP NPO Radio 1 NPO Radio 2 VPRO Gids BNR Nieuwsradio Radio 538 Omroep Brabant 1Limburg Omroep Flevoland Omroep West Omroep Gelderland RTV Oost RTV Drenthe Dagblad van het Noorden De Limburger de Gelderlander de Stentor Tubantia BD ED BN DeStem Het Laatste Nieuws Het Nieuwsblad De Morgen Gazet van Antwerpen Het Belang van Limburg Sudinfo.be