Welkom!
Je maakt helaas gebruik van software die onze advertenties blokkeert.
Reclamebanners zijn voor Looopings de belangrijkste inkomstenbron.
Help Looopings door je advertentieblocker op dit domein uit te schakelen.
De site is dan weer zichtbaar. Bedankt!
Efteling

Toch geen taakstraf voor activisten die Efteling-show verstoorden

10-05-2019, 22.52 uur | ReactiesBeeld: @promenadefotos

De dierenactivisten die vorige maand de Efteling-show Raveleijn verstoorden, krijgen toch geen taakstraf. Justitie eiste eerder een geldboete van 225 euro en een taakstraf van honderd uur vanwege smaad. De taakstraf wordt nu geschrapt.

Tijdens een voorstelling van de stuntshow Raveleijn sprongen vier demonstranten met spandoeken de paardenarena in. Ze vinden dat dieren niet gebruikt mogen worden voor entertainment. Vanwege de actie werd de show stopgezet. Sindsdien is er bij Raveleijn extra beveiliging aanwezig.

De activisten lieten enkele dagen later weten dat ze niet akkoord gingen met de opgelegde straf. Bovendien deden twee van de demonstranten zelf aangifte wegens mishandeling, omdat ze na afloop van hun actie geslagen zouden zijn door boze Efteling-bezoekers.

Bezwaar
De advocaat van het viertal laat aan het Brabants Dagblad weten dat de activistengroep blij is met het besluit om de taakstraf te schrappen. De geldboete blijft wel staan. Of daar alsnog bezwaar tegen gemaakt zal worden, wordt nog bekeken.

Meer Efteling