Welkom!
Je maakt helaas gebruik van software die onze advertenties blokkeert.
Reclamebanners zijn voor Looopings de belangrijkste inkomstenbron.
Help Looopings door je advertentieblocker op dit domein uit te schakelen.
De site is dan weer zichtbaar. Bedankt!
Disneyland Paris

Dit zijn de bouwplannen voor Rock 'n' Roller Coaster in Disneyland Paris

08-05-2019, 06.00 uurBeeld: ED92

Wat gaat er gebeuren met Rock 'n' Roller Coaster in Disneyland Paris? De populaire achtbaan is op 1 september voor het laatst geopend. Daarna volgt een ingrijpende verbouwing. Bouwplannen tonen het nieuwe exterieur en de nieuwe indeling van de attractie.

De rollercoaster in het Walt Disney Studios Park wordt onderdeel van een nieuw Marvel-themagebied. Het huidige rockthema moet plaatsmaken voor een verhaal over Marvel-superheld Iron Man. Op bouwtekeningen - opgevraagd bij de gemeente door Disney-fansite ED92 - is te zien dat de wachtrij straks anders wordt ingedeeld dan nu het geval is.

Ook de voorshow wordt verplaatst. Er komt een nieuwe ruimte van 36 vierkante meter, met plaats voor 48 personen. Daarmee kunnen precies twee achtbaantreinen gevuld worden.

Avengers
Verder geven de tekeningen een idee van het nieuwe, futuristische exterieur. Er wordt gebruikgemaakt van een enorm gebogen scherm en een platform in de vorm van de fictieve Avengers Tower in New York, bekend uit verschillende Marvel-films. Het gaat om bouwkundige ontwerpen, waarop nog niet alle thema-elementen staan.

Op een plattegrond van het themadeel heeft de achtbaan de codenaam Jukebox. Even verderop komt een Spider-Man-attractie te liggen, die nu nog Slingshot wordt genoemd. Daarvan lekten afgelopen weekend al bouwtekeningen uit. Een nieuwe meet-and-greet-locatie gaat voorlopig door het leven als Mission Control. Verder krijgt het bestaande buffetrestaurant Restaurant des Stars een Ant-Man-thema.Meer Disneyland Paris
Looopings op Instagram
Looopings op Facebook
Looopings op Twitter
Looopings verscheen eerder bij o.a.:
NOS NU.nl RTL Nieuws AD De Telegraaf de Volkskrant NRC Handelsblad EenVandaag Hart van Nederland Editie NL ANP NPO Radio 1 NPO Radio 2 VPRO Gids BNR Nieuwsradio Radio 538 Omroep Brabant 1Limburg Omroep Flevoland Omroep West Omroep Gelderland RTV Oost RTV Drenthe Dagblad van het Noorden De Limburger de Gelderlander de Stentor Tubantia BD ED BN DeStem Het Laatste Nieuws Het Nieuwsblad De Morgen Gazet van Antwerpen Het Belang van Limburg Sudinfo.be