Efteling

In zo'n slechte staat is het doolhof van de Efteling

11-05-2019, 13:55 uur | Reacties

Het doolhof van de Efteling heeft zijn beste tijd gehad. De familieattractie uit 1995 lag er nog nooit zo slecht bij. Heggen zijn verdord, tegels zijn gebarsten en hekjes zijn kapotgetrapt. Door vandalisme is van de originele looproute bovendien nog maar weinig over.

Bezoekers hebben op veel plaatsen zelf coniferenhagen gesloopt om een weg door het labyrint te vinden. Houten paaltjes die ervoor moeten zorgen dat wandelaars niet dwars door de heggen lopen, staan er verloren bij.


ZIE OOK: Doolhof in de Efteling schreeuwt om opknapbeurt

Drie jaar geleden kon het zogeheten Avonturendoolhof al een grote onderhoudsbeurt gebruiken. In de tussentijd is de situatie alleen maar verslechterd. Kennelijk heeft het project geen prioriteit. Dit jaar staan er wel renovaties op de planning voor de Gondoletta, Carnaval Festival en de sprookjesfiguren Repelsteeltje en Vrouw Holle. Onlangs werd De Oude Tufferbaan al opgeknapt.

Eventuele aanpak
De Efteling beseft dat de huidige staat van het doolhof niet om naar huis te schrijven is. "Het heeft zeker nog onze aandacht", laat een woordvoerster aan Looopings weten. "We worstelen op dit moment met de beplanting. Er wordt nagedacht over een eventuele aanpak." In juli is het Avonturendoolhof enkele dagen dicht voor onderhoud, maar daarbij ligt de focus op de effecten.ZIE OOK: Efteling wil alsnog overkapping voor Gondoletta

Reacties