Welkom!
Je maakt helaas gebruik van software die onze advertenties blokkeert.
Reclamebanners zijn voor Looopings de belangrijkste inkomstenbron.
Help Looopings door je advertentieblocker op dit domein uit te schakelen.
De site is dan weer zichtbaar. Bedankt!
Efteling

In zo'n slechte staat is het doolhof van de Efteling

11-05-2019, 13.55 uur

Het doolhof van de Efteling heeft zijn beste tijd gehad. De familieattractie uit 1995 lag er nog nooit zo slecht bij. Heggen zijn verdord, tegels zijn gebarsten en hekjes zijn kapotgetrapt. Door vandalisme is van de originele looproute bovendien nog maar weinig over.

Bezoekers hebben op veel plaatsen zelf coniferenhagen gesloopt om een weg door het labyrint te vinden. Houten paaltjes die ervoor moeten zorgen dat wandelaars niet dwars door de heggen lopen, staan er verloren bij.

Drie jaar geleden kon het zogeheten Avonturendoolhof al een grote onderhoudsbeurt gebruiken. In de tussentijd is de situatie alleen maar verslechterd. Kennelijk heeft het project geen prioriteit. Dit jaar staan er wel renovaties op de planning voor de Gondoletta, Carnaval Festival en de sprookjesfiguren Repelsteeltje en Vrouw Holle. Onlangs werd De Oude Tufferbaan al opgeknapt.

Eventuele aanpak
De Efteling beseft dat de huidige staat van het doolhof niet om naar huis te schrijven is. "Het heeft zeker nog onze aandacht", laat een woordvoerster aan Looopings weten. "We worstelen op dit moment met de beplanting. Er wordt nagedacht over een eventuele aanpak." In juli is het Avonturendoolhof enkele dagen dicht voor onderhoud, maar daarbij ligt de focus op de effecten.Meer Efteling
Looopings op Instagram
Looopings op Facebook
Looopings op Twitter
Looopings verscheen eerder bij o.a.:
NOS NU.nl RTL Nieuws AD De Telegraaf de Volkskrant NRC Handelsblad EenVandaag Hart van Nederland Editie NL ANP NPO Radio 1 NPO Radio 2 VPRO Gids BNR Nieuwsradio Radio 538 Omroep Brabant 1Limburg Omroep Flevoland Omroep West Omroep Gelderland RTV Oost RTV Drenthe Dagblad van het Noorden De Limburger de Gelderlander de Stentor Tubantia BD ED BN DeStem Het Laatste Nieuws Het Nieuwsblad De Morgen Gazet van Antwerpen Het Belang van Limburg Sudinfo.be