Wanneer gaan de pretparken weer open? Check looopings.nl/open voor alle data.
Walibi Belgium

Buren Walibi Belgium stappen naar de rechter

06-05-2019, 20:31 uur | Reacties

Buurtbewoners van Walibi Belgium stappen naar de rechter. Ze zijn fel tegen een nieuwe vergunning waarin staat dat het Belgische pretpark in de toekomst langer open mag blijven en iets meer geluid mag produceren. De omwonenden dienden vorig jaar al een officieel bezwaar in.

Naar aanleiding daarvan werd in november een nieuwe vergunning opgesteld, met strengere voorwaarden. Maar door een staking bij de postbezorging kwam de officiƫle bevestiging van de vergunning drie dagen te laat binnen, waardoor de vorige vergunning weer in werking is getreden. Dat melden regionale media.


ZIE OOK: Buurtbewoners klagen over geluidsoverlast Walibi: 'Het is ondraaglijk'

De laatste mogelijkheid is nu om aan te kloppen bij de Belgische Raad van State. Die gaat zich binnenkort over de zaak buigen. Looopings heeft een woordvoerster van het attractiepark om een reactie gevraagd, maar zij wil niet inhoudelijk op de kwestie ingaan.

Achtbaan
Walibi Belgium heeft plannen voor een groot aantal nieuwe attracties, waaronder de hoogste en snelste achtbaan van de Benelux. Die moet in 2021 opengaan. Het is nog niet duidelijk of het openingsjaar door de klagende buren in gevaar komt.ZIE OOK: Walibi Belgium bouwt hoogste en snelste achtbaan van de Benelux

Reacties