Welkom!
Je maakt helaas gebruik van software die onze advertenties blokkeert.
Dankzij reclamebanners kan onze website blijven bestaan.
Help Looopings door je advertentieblocker op dit domein uit te schakelen.
De site is dan weer zichtbaar. Bedankt!
Movie Park Germany

Felle kritiek op achtbaan met roestplekken in Movie Park Germany: 'Ik zou me kapot schamen'

06-05-2019, 22.35 uur

Een Nederlandse podcast kraakt één van de achtbanen in Movie Park Germany genadeloos af. In de laatste aflevering van pretparkpodcast ThemeTalk wordt rollercoaster MP Xpress volledig met de grond gelijk gemaakt. Volgens de presentatoren kan het uiterlijk van de hangende achtbaan niet meer door de beugel.

"Ik zou me kapot schamen als ik daar zou werken", zegt pretparkkenner Thomas van Groningen over de huidige staat van de MP Xpress. "Het is helemaal verroest, niet normaal. En het logo wat daar hangt, daar zit geen kleur meer aan. Het is helemaal afgebladderd. Verschrikkelijk."

MP Xpress is een suspended looping coaster van de Nederlandse fabrikant Vekoma, vergelijkbaar met de Condor in Walibi Holland en de Vampire in Walibi Belgium. De omgeving oogt als een kale zandvlakte met stalen hekken, een merkwaardige stellage, camouflagenetten en twee loodsen. "Er zitten roestvlekken op die achtbaan die je kent van schepen in de Rotterdamse haven", klaagt Van Groningen.

Veiligheid
Bij het zien van het achterstallig onderhoud heeft de presentator weinig vertrouwen meer in de veiligheid van de achttien jaar oude attractie. "Je denkt: dit ding moet er straks voor zorgen dat ik niet doodga. Ik snap daar helemaal niets van. Er zit toch een groot bedrijf achter? Zoiets moet je toch gewoon fiksen?"

Medepresentator Tim Hinssen suggereert dat Movie Park liever geld uitgeeft aan andere zaken, die wél bezoekers trekken. "Onderhoud kost natuurlijk een hoop geld en levert in principe niks op." Van Groningen: "Wat kost het nou om een vent met een hogedrukspuit even die roestplekken weg te laten halen?"

Over de kop
MP Xpress is 689 meter lang en ruim 33 meter hoog. Inzittenden gaan vijf keer over de kop. De topsnelheid bedraagt 80 kilometer per uur.

Vorig jaar uitte dezelfde podcast nog felle kritiek op de houten achtbaan The Bandit in Movie Park, die te oncomfortabel zou zijn. Afgelopen winter is een deel van de coaster opgeknapt. Ook kwamen er nieuwe decoraties in de wachtrij.


Meer Movie Park Germany
Looopings op Instagram
Looopings op Facebook
Looopings verscheen eerder bij o.a.:
NOS NU.nl RTL Nieuws AD De Telegraaf de Volkskrant NRC Handelsblad EenVandaag Hart van Nederland Editie NL ANP NPO Radio 1 NPO Radio 2 VPRO Gids BNR Nieuwsradio Radio 538 Omroep Brabant 1Limburg Omroep Flevoland Omroep West Omroep Gelderland RTV Oost RTV Drenthe Dagblad van het Noorden De Limburger de Gelderlander de Stentor Tubantia BD ED BN DeStem Het Laatste Nieuws Het Nieuwsblad De Morgen Gazet van Antwerpen Het Belang van Limburg Sudinfo.be