The London Resort

Nieuw mega-attractiepark Londen ziet weer filmstudio vertrekken

03-05-2019, 21.51 uur | Reacties

Een filmstudio stopt de samenwerking met een nieuw mega-attractiepark in Engeland. Er zijn al jaren plannen om in de buurt van Londen een gigantisch pretparkresort uit de grond te stampen, als tegenhanger van Disneyland Paris. De voorlopige naam luidt The London Resort.

Dankzij een samenwerking met de Britse animatiestudio Aardman Animations zouden er ook attracties komen gebaseerd op animatiefilms als Chicken Run, Shaun the Sheep en Wallace & Gromit. Deze week werd bekend dat de firma niet langer betrokken is bij de plannen voor het pretpark, dat enkele miljarden euro's moet gaan kosten.


ZIE OOK: Nieuw Londens megapretpark strikt Wallace & Gromit

"Onze samenwerkingen worden constant geëvalueerd", laat een woordvoerder van het project aan Britse media weten. "De overeenkomst met Aardman liep af en beide partijen hebben besloten om die niet te verlengen."

Talpa
In eerste instantie zou het attractiepark in zee gaan met Paramount Pictures. De filmmaatschappij trok zich al in 2017 terug. Publieke omroep BBC is nog wel verbonden aan het toekomstige park. Deze week werd ook bekend dat The London Resort wil gaan samenwerken met het Brits tv-bedrijf ITV, de eigenaar van John de Mols Talpa.

Inmiddels is de opening van de toeristische trekpleister al vijf keer uitgesteld. Nu gokken de initiatiefnemers op 2024 als openingsjaar. De bouw zou in 2021 moeten beginnen.

ZIE OOK: Filmmaatschappij Paramount trekt zich terug uit megapretpark Londen

Reacties