Walibi Holland

Foto's: ketting van nieuwe Walibi-achtbaan Untamed gemonteerd

03-05-2019, 15.38 uur | ReactiesFoto: Laurens van Heerde

De eerste testritjes van de nieuwe achtbaan Untamed in Walibi Holland komen steeds dichterbij. Deze week is de liftketting van de spectaculaire hybrid coaster gemonteerd. Die takelt treinen straks met 300 pk omhoog richting de top op 36,5 meter. Daarna storten passagiers met 92 kilometer per uur de diepte in, gevolgd door vijf inversies.

Er wordt gebruikgemaakt van een klassieke stalen ketting in plaats van bijvoorbeeld een staalkabel. "Het tandwielsysteem kan de ketting laten veren, waardoor het inhaken soepel zal verlopen", vertelt een woordvoerder. Vóór de lift bevindt zich al een bijzonder element: een naar buiten gebogen bocht van 45 graden, officieel 'outside banked corner'.


ZIE OOK: Foto's: trein van nieuwe Walibi-achtbaan Untamed gearriveerd

Untamed wordt een achtbaan met houten ondersteuningen en een stalen rail, gebouwd door de Amerikaanse fabrikant Rocky Mountain Construction. Vorige maand werden de karretjes geleverd. Die moeten eind deze maand op de baan staan. In het stationsgebouw zijn de toegangspoortjes inmiddels geplaatst. Op maandag 1 juli vindt de officiële opening plaats.ZIE OOK: Uniek element in nieuwe achtbaan Walibi Holland: dubbele inversie

Reacties