Welkom!
Je maakt helaas gebruik van software die onze advertenties blokkeert.
Dankzij reclamebanners kan onze website blijven bestaan.
Help Looopings door je advertentieblocker op dit domein uit te schakelen.
De site is dan weer zichtbaar. Bedankt!
Kermis

Drama in België: kermisexploitant overleden bij afbraak reuzenrad

30-04-2019, 19.34 uur

In België is een 38-jarige kermisexploitant om het leven gekomen bij het ontmantelen van zijn attractie. Denis Delforge maakte dinsdagmiddag een val van grote hoogte bij het afbreken van het reuzenrad The Wheel. Dat gebeurde in de stad Bergen, waar de 35 meter hoge attractie van 5 tot en met 27 april onderdeel was van een lentefestival.

Reddingsdiensten konden niets meer voor het slachtoffer betekenen. Hij was op slag dood. De arbeidsinspectie onderzoekt hoe het dramatische ongeluk heeft kunnen gebeuren. Volgens ooggetuigen droeg de ervaren ondernemer geen veiligheidsharnas.

Delforge was een bekend gezicht in de Belgische kermiswereld, die regelmatig de belangen van exploitanten verdedigde. Naast het reuzenrad had de kermisbaas een snoepkraam in zijn bezit. Hij laat een vrouw en twee kinderen na.

Nederlander
Het afbreken van een reuzenrad loopt vaker fout af. In 2017 kwam een man om het leven bij dezelfde werkzaamheden, toen in Duitsland. Een jaar eerder raakte een Nederlander zwaargewond bij het ontmantelen van een rad in een Belgische kustplaats. Vorig jaar ging het mis bij de opbouw van een reuzenrad in Zwitserland.

Meer kermis
Looopings op Instagram
Looopings op Facebook
Looopings verscheen eerder bij o.a.:
NOS NU.nl RTL Nieuws AD De Telegraaf de Volkskrant NRC Handelsblad EenVandaag Hart van Nederland Editie NL ANP NPO Radio 1 NPO Radio 2 VPRO Gids BNR Nieuwsradio Radio 538 Omroep Brabant 1Limburg Omroep Flevoland Omroep West Omroep Gelderland RTV Oost RTV Drenthe Dagblad van het Noorden De Limburger de Gelderlander de Stentor Tubantia BD ED BN DeStem Het Laatste Nieuws Het Nieuwsblad De Morgen Gazet van Antwerpen Het Belang van Limburg Sudinfo.be