Welkom!
Je maakt helaas gebruik van software die onze advertenties blokkeert.
Reclamebanners zijn voor Looopings de belangrijkste inkomstenbron.
Help Looopings door je advertentieblocker op dit domein uit te schakelen.
De site is dan weer zichtbaar. Bedankt!
Efteling

Efteling opent ijssalon in het Sprookjesbos

26-04-2019, 17.37 uur

In het Sprookjesbos van de Efteling is vandaag een ijssalon geopend. Bij het horecapunt Kogeloog, te vinden tegenover sprookjesfiguur Langnek, kunnen bezoekers vanaf nu ijskoffie en ijscoupes met fruit bestellen. Er is ook een nieuw terras aangelegd.

Kogeloog opende in 1967. De afgelopen zeventien jaar was de balie gesloten. Nu staan er onder meer drie verschillende ijscoupes op het menu. Men kan kiezen uit banaan, chocolade en crumble, limoen, meloen en mango of framboos, aardbei en chocolade. Alle coupes kosten 4,50 euro.

Verder zijn er drie frappés verkrijgbaar voor 4 euro: met vanille, espresso en karamel, stracciatella, espresso en chocolade of framboos, aardbei en yoghurt. Kogeloog biedt ook losse ijshoorntjes, shortcakes, koffie, thee en frisdranken aan.

Experiment
In het eettentje hangen verschillende verwijzingen naar het sprookje van De Zes Dienaren, waar de figuren Kogeloog en Langnek onderdeel van zijn. De horecalocatie blijft bij wijze van experiment geopend op alle drukke dagen tot en met september.

Meer Efteling
Looopings op Instagram
Looopings op Facebook
Looopings op Twitter
Looopings verscheen eerder op o.a.:
NOS NU.nl RTL Nieuws AD De Telegraaf de Volkskrant NRC Handelsblad Hart van Nederland Editie NL ANP BNR Nieuwsradio Radio 538 Omroep Brabant 1Limburg Omroep Flevoland Omroep West Omroep Gelderland RTV Oost RTV Drenthe Dagblad van het Noorden De Limburger de Gelderlander de Stentor Tubantia BD ED BN DeStem Het Laatste Nieuws Het Nieuwsblad De Morgen Gazet van Antwerpen Het Belang van Limburg Sudinfo.be