Efteling

Efteling opent ijssalon in het Sprookjesbos

26-04-2019, 17:37 uur | Reacties

In het Sprookjesbos van de Efteling is vandaag een ijssalon geopend. Bij het horecapunt Kogeloog, te vinden tegenover sprookjesfiguur Langnek, kunnen bezoekers vanaf nu ijskoffie en ijscoupes met fruit bestellen. Er is ook een nieuw terras aangelegd.

Kogeloog opende in 1967. De afgelopen zeventien jaar was de balie gesloten. Nu staan er onder meer drie verschillende ijscoupes op het menu. Men kan kiezen uit banaan, chocolade en crumble, limoen, meloen en mango of framboos, aardbei en chocolade. Alle coupes kosten 4,50 euro.


ZIE OOK: Eettentje in de Efteling gaat na zeventien jaar weer open

Verder zijn er drie frapp├ęs verkrijgbaar voor 4 euro: met vanille, espresso en karamel, stracciatella, espresso en chocolade of framboos, aardbei en yoghurt. Kogeloog biedt ook losse ijshoorntjes, shortcakes, koffie, thee en frisdranken aan.

Experiment
In het eettentje hangen verschillende verwijzingen naar het sprookje van De Zes Dienaren, waar de figuren Kogeloog en Langnek onderdeel van zijn. De horecalocatie blijft bij wijze van experiment geopend op alle drukke dagen tot en met september.

ZIE OOK: Nieuwe zomerse lekkernij in de Efteling: ijsdonuts

Reacties