Efteling

Efteling bevestigt: minimumlengte Baron 1898 gaat omlaag

26-04-2019, 10:09 uur | Reacties

Ook kinderen vanaf 1.32 meter mogen straks een ritje maken in Efteling-achtbaan Baron 1898. Looopings kon eind maart al melden dat er plannen waren om de minimumlengte voor de dive coaster aan te passen. Tot nu toe kon het attractiepark dat niet bevestigen.

Vandaag maakt de Efteling de verandering zelf wereldkundig. Tot nu toe hanteerde men een minimumlengte van 1.40 meter. Na overleg met leverancier Bolliger & Mabillard en keuringsinstantie TÜV is besloten om die vanaf woensdag 1 mei te verlagen. Dat geldt voor alle drie de rijen in de treinen.


ZIE OOK: Efteling verlaagt minimumlengte voor achtbaan Baron 1898

Efteling-medewerkers delen speciale polsbandjes uit aan kinderen die lang genoeg zijn. Alleen voor enkele XL-stoelen in de karretjes - bedoeld voor corpulente bezoekers - blijft de oude lengte-eis gelden. Die stoelen zijn te herkennen aan de rode riempjes.

Fenix
Ook bij de veertig meter hoge wing coaster Fenix in het Limburgse attractiepark Toverland werd de minimumlengte onlangs verlaagd. Beide achtbanen komen van dezelfde fabrikant.

De meeste andere achtbanen in de Efteling zijn toegankelijk voor bezoekers vanaf 1.20 meter. Dat zijn de Python, Vogel Rok en De Vliegende Hollander. Houten achtbaan Joris en de Draak is geschikt voor personen vanaf 1.10 meter. Iedereen die zelfstandig kan lopen, mag plaatsnemen in de Bob.

ZIE OOK: Toverland past minimumlengte voor nieuwe achtbaan aan

Reacties