Welkom!
Je maakt helaas gebruik van software die onze advertenties blokkeert.
Dankzij reclamebanners kan onze website blijven bestaan.
Help Looopings door je advertentieblocker op dit domein uit te schakelen.
De site is dan weer zichtbaar. Bedankt!
Efteling

Efteling bevestigt: minimumlengte Baron 1898 gaat omlaag

26-04-2019, 10.09 uur

Ook kinderen vanaf 1.32 meter mogen straks een ritje maken in Efteling-achtbaan Baron 1898. Looopings kon eind maart al melden dat er plannen waren om de minimumlengte voor de dive coaster aan te passen. Tot nu toe kon het attractiepark dat niet bevestigen.

Vandaag maakt de Efteling de verandering zelf wereldkundig. Tot nu toe hanteerde men een minimumlengte van 1.40 meter. Na overleg met leverancier Bolliger & Mabillard en keuringsinstantie TÜV is besloten om die vanaf woensdag 1 mei te verlagen. Dat geldt voor alle drie de rijen in de treinen.

Efteling-medewerkers delen speciale polsbandjes uit aan kinderen die lang genoeg zijn. Alleen voor enkele XL-stoelen in de karretjes - bedoeld voor corpulente bezoekers - blijft de oude lengte-eis gelden. Die stoelen zijn te herkennen aan de rode riempjes.

Fenix
Ook bij de 40 meter hoge wing coaster Fenix in het Limburgse attractiepark Toverland werd de minimumlengte onlangs verlaagd. Beide achtbanen komen van dezelfde fabrikant.

De meeste andere achtbanen in de Efteling zijn toegankelijk voor bezoekers vanaf 1.20 meter. Dat zijn de Python, Vogel Rok en De Vliegende Hollander. Houten achtbaan Joris en de Draak is geschikt voor personen vanaf 1.10 meter. Iedereen die zelfstandig kan lopen, mag plaatsnemen in de Bob.

Meer Efteling
Looopings op Instagram
Looopings op Facebook
Looopings verscheen eerder bij o.a.:
NOS NU.nl RTL Nieuws AD De Telegraaf de Volkskrant NRC Handelsblad EenVandaag Hart van Nederland Editie NL ANP NPO Radio 1 NPO Radio 2 VPRO Gids BNR Nieuwsradio Radio 538 Omroep Brabant 1Limburg Omroep Flevoland Omroep West Omroep Gelderland RTV Oost RTV Drenthe Dagblad van het Noorden De Limburger de Gelderlander de Stentor Tubantia BD ED BN DeStem Het Laatste Nieuws Het Nieuwsblad De Morgen Gazet van Antwerpen Het Belang van Limburg Sudinfo.be