Efteling

'Villa Volta in de Efteling nog ruim twee weken dicht'

25-04-2019, 19.48 uur | Reacties

De Efteling verwacht dat bezoekers nog ruim twee weken niet in Villa Volta kunnen. Afgelopen weekend werd de populaire attractie gesloten vanwege een technisch mankement. Hoogstwaarschijnlijk gaat het vervloekte huis op donderdag 9 mei weer open, vertelt een Efteling-woordvoerder aan Looopings.

"De oorzaak van de storing is inmiddels gevonden", zegt hij. "We hopen die op 9 mei verholpen te hebben, zodat de attractie weer open kan voor onze gasten." Er moeten nieuwe onderdelen besteld worden. "Vandaar dat het langer duurt."


ZIE OOK: Toch weer problemen bij Efteling-attractie Villa Volta: voorlopig gesloten

Villa Volta opende in 1996, nu 23 jaar geleden. Voor de constructie van de draaiende kamer was de Nederlandse firma Vekoma verantwoordelijk. Wijlen Efteling-ontwerper Ton van de Ven bedacht het bijbehorende verhaal over roverhoofdman Hugo van den Loonsche Duynen. In parken als Walibi Holland, Walibi Belgium en Phantasialand staan vergelijkbare attracties.

Vijf weken
Eerder dit jaar was Villa Volta al vijf weken dicht, ook vanwege een technisch probleem. Op dit moment is ook Carnaval Festival gesloten voor werkzaamheden.

ZIE OOK: Efteling-attractie Villa Volta gaat na vijf weken weer open

Reacties