Welkom!
Je maakt helaas gebruik van software die onze advertenties blokkeert.
Dankzij reclamebanners kan onze website blijven bestaan.
Help Looopings door je advertentieblocker op dit domein uit te schakelen.
De site is dan weer zichtbaar. Bedankt!
Efteling

'Villa Volta in de Efteling nog ruim twee weken dicht'

25-04-2019, 19.48 uur

De Efteling verwacht dat bezoekers nog ruim twee weken niet in Villa Volta kunnen. Afgelopen weekend werd de populaire attractie gesloten vanwege een technisch mankement. Hoogstwaarschijnlijk gaat het vervloekte huis op donderdag 9 mei weer open, vertelt een Efteling-woordvoerder aan Looopings.

"De oorzaak van de storing is inmiddels gevonden", zegt hij. "We hopen die op 9 mei verholpen te hebben, zodat de attractie weer open kan voor onze gasten." Er moeten nieuwe onderdelen besteld worden. "Vandaar dat het langer duurt."

Villa Volta opende in 1996, nu 23 jaar geleden. Voor de constructie van de draaiende kamer was de Nederlandse firma Vekoma verantwoordelijk. Wijlen Efteling-ontwerper Ton van de Ven bedacht het bijbehorende verhaal over roverhoofdman Hugo van den Loonsche Duynen. In parken als Walibi Holland, Walibi Belgium en Phantasialand staan vergelijkbare attracties.

Vijf weken
Eerder dit jaar was Villa Volta al vijf weken dicht, ook vanwege een technisch probleem. Op dit moment is ook Carnaval Festival gesloten voor werkzaamheden.

Meer Efteling
Looopings op Instagram
Looopings op Facebook
Looopings verscheen eerder bij o.a.:
NOS NU.nl RTL Nieuws AD De Telegraaf de Volkskrant NRC Handelsblad EenVandaag Hart van Nederland Editie NL ANP NPO Radio 1 NPO Radio 2 VPRO Gids BNR Nieuwsradio Radio 538 Omroep Brabant 1Limburg Omroep Flevoland Omroep West Omroep Gelderland RTV Oost RTV Drenthe Dagblad van het Noorden De Limburger de Gelderlander de Stentor Tubantia BD ED BN DeStem Het Laatste Nieuws Het Nieuwsblad De Morgen Gazet van Antwerpen Het Belang van Limburg Sudinfo.be