Welkom!
Je maakt helaas gebruik van software die onze advertenties blokkeert.
Dankzij reclamebanners kan onze website blijven bestaan.
Help Looopings door je advertentieblocker op dit domein uit te schakelen.
De site is dan weer zichtbaar. Bedankt!
Hansa-Park

Video: dit is de hoogste vrijevaltoren van Europa

27-04-2019, 09.21 uur

De hoogste vrijevaltoren van Europa is officieel geopend. Het Noord-Duitse Hansa-Park heeft een 120 meter hoge gyro drop tower neergezet. De attractie, die Highlander heet, gaat maar liefst 120 kilometer per uur. Eenmaal boven aangekomen klappen de stoeltjes naar voren. Daarna maken bezoekers een loodrechte vrije val van 103 meter, alvorens ze worden afgeremd.

Bijzonder is dat Highlander twee verschillende ritprogramma's kent. Die worden steeds volledig willekeurig gekozen, vertelde directeur Christoph Andreas Leicht vrijdagavond bij de openingsceremonie. "Bij één van de twee programma's klappen de stoeltjes weer terug vóór de vrije val. Bij de andere klap je voorover en val je onmiddellijk naar beneden."

Per rit is er plaats voor 24 personen. Voor de bouw werd het bedrijf Funtime ingeschakeld. De Duitse firma IMAscore zorgde voor een speciale soundtrack, die ook op 120 meter hoogte te horen is. De gondel is namelijk voorzien van speakers.

Loopingachtbaan
Highlander ligt in een Schots themagebied. De immense toren is gebouwd midden in het parcours van de 39 jaar oude loopingachtbaan Nessie, waarvan het stationsgebouw dit jaar opnieuw gedecoreerd werd.



Meer Hansa-Park
Looopings op Instagram
Looopings op Facebook
Looopings verscheen eerder bij o.a.:
NOS NU.nl RTL Nieuws AD De Telegraaf de Volkskrant NRC Handelsblad EenVandaag Hart van Nederland Editie NL ANP NPO Radio 1 NPO Radio 2 VPRO Gids BNR Nieuwsradio Radio 538 Omroep Brabant 1Limburg Omroep Flevoland Omroep West Omroep Gelderland RTV Oost RTV Drenthe Dagblad van het Noorden De Limburger de Gelderlander de Stentor Tubantia BD ED BN DeStem Het Laatste Nieuws Het Nieuwsblad De Morgen Gazet van Antwerpen Het Belang van Limburg Sudinfo.be