Welkom!
Je maakt helaas gebruik van software die onze advertenties blokkeert.
Dankzij reclamebanners kan onze website blijven bestaan.
Help Looopings door je advertentieblocker op dit domein uit te schakelen.
De site is dan weer zichtbaar. Bedankt!
Efteling

Efteling niet blij met stickers van carnavalsvereniging: 'Vervuiling van het park'

23-04-2019, 17.10 uur

Op veel plekken in de Efteling zijn stickers geplakt van een carnavalsvereniging. Wie door het attractiepark loopt, komt op verschillende plaatsen felgroene stickers tegen van de Limburgse carnavalsclub De Trekvogels. De Efteling is niet blij met de actie. Medewerkers hebben de opdracht gekregen om de stickers weg te halen.

"Het plakken van stickers is natuurlijk niet toegestaan met een reden", vertelt een woordvoerder aan Looopings. "Het tast de beleving aan en het is vervuiling van het park." Hoeveel stickers er precies geplakt zijn, is niet duidelijk.

Volgens een woordvoerder van de vereniging gaat het niet om een gecoördineerde actie. "Wij hebben wel stickers die we uitdelen, maar dit hebben mensen op eigen houtje gedaan", legt hij uit in gesprek met Looopings. "Het is geen actie van onszelf. We snappen dat het niet de bedoeling is. Wij staan er dan ook niet achter."

Reclamebureau
Vorig jaar kwam een Amsterdams reclamebureau nog in het nieuws na het plakken van stickers in de Efteling. Honderden boze Efteling-fans bestookten het bedrijf vervolgens met negatieve reacties op social media.



Meer Efteling
Looopings op Instagram
Looopings op Facebook
Looopings verscheen eerder bij o.a.:
NOS NU.nl RTL Nieuws AD De Telegraaf de Volkskrant NRC Handelsblad EenVandaag Hart van Nederland Editie NL ANP NPO Radio 1 NPO Radio 2 VPRO Gids BNR Nieuwsradio Radio 538 Omroep Brabant 1Limburg Omroep Flevoland Omroep West Omroep Gelderland RTV Oost RTV Drenthe Dagblad van het Noorden De Limburger de Gelderlander de Stentor Tubantia BD ED BN DeStem Het Laatste Nieuws Het Nieuwsblad De Morgen Gazet van Antwerpen Het Belang van Limburg Sudinfo.be