Welkom!
Je maakt helaas gebruik van software die onze advertenties blokkeert.
Dankzij reclamebanners kan onze website blijven bestaan.
Help Looopings door je advertentieblocker op dit domein uit te schakelen.
De site is dan weer zichtbaar. Bedankt!
Het Land van Ooit

Attractie uit Land van Ooit te koop voor 1000 euro

24-04-2019, 15.51 uur

Een oude attractie uit het verdwenen pretpark Het Land van Ooit staat te koop. Op Marktplaats biedt iemand De Daverende Donderbal aan. In de attractie rolden bezoekers zittend in een stalen bal van een helling af. Wie mooie herinneringen bewaart aan de ballen, kan ze nu zelf overnemen.

De verkoper, woonachtig in de Zuid-Hollandse gemeente Nieuwkoop, spreekt over "twee unieke exemplaren". "De originele Donderballen uit het bekende pretpark Land van Ooit, nu te gebruiken voor een sportieve zeskamp of een spel voor een verhuurbedrijf."

Voor de Ooit-attractie wordt 1000 euro gevraagd. "Geen stroom nodig en geschikt voor alle leeftijden", vult de verkoper aan. Tot nu toe is er niet op de advertentie gereageerd.

Festival
In 2017 waren dezelfde ballen nog onderdeel van een Amsterdams muziekfestival dat in het teken stond van Het Land van Ooit.

Het bekende Brabantse themapark ging in 2007 failliet vanwege tegenvallende bezoekersaantallen. In maart 2008 vond de executieverkoop plaats. Ooit-directrice Mascha van Till stapte vervolgens over naar Walibi Holland, waar ze tot op de dag van vandaag werkzaam is.

Meer Het Land van Ooit
Looopings op Instagram
Looopings op Facebook
Looopings verscheen eerder bij o.a.:
NOS NU.nl RTL Nieuws AD De Telegraaf de Volkskrant NRC Handelsblad EenVandaag Hart van Nederland Editie NL ANP NPO Radio 1 NPO Radio 2 VPRO Gids BNR Nieuwsradio Radio 538 Omroep Brabant 1Limburg Omroep Flevoland Omroep West Omroep Gelderland RTV Oost RTV Drenthe Dagblad van het Noorden De Limburger de Gelderlander de Stentor Tubantia BD ED BN DeStem Het Laatste Nieuws Het Nieuwsblad De Morgen Gazet van Antwerpen Het Belang van Limburg Sudinfo.be