Welkom!
Je maakt helaas gebruik van software die onze advertenties blokkeert.
Dankzij reclamebanners kan onze website blijven bestaan.
Help Looopings door je advertentieblocker op dit domein uit te schakelen.
De site is dan weer zichtbaar. Bedankt!
Walibi Rhône-Alpes

Video: zo werd de nieuwe Walibi-achtbaan Mystic gebouwd

19-04-2019, 23.13 uur

Het Franse pretpark Walibi Rhône-Alpes toont hoe de nieuwe achtbaan Mystic is gebouwd. Een intrigerende time-lapse-video op YouTube brengt het volledige bouwproces in beeld, van de eerste funderingen tot het monteren van de laatste baandelen.

Mystic is een 31 meter hoge infinity coaster van leverancier Gerstlauer uit Duitsland. De baan is 575 meter lang. Een ritje bestaat uit een verticale lift, een inversie en een 'twisted halfpipe' met een wissel. Daardoor gaan passagiers ook een stuk achteruit.

De topsnelheid bedraagt 85 kilometer per uur. Andere bekende infinity coasters zijn Gold Rush in Attractiepark Slagharen en de in aanbouw zijnde lanceerachtbaan Fury in Bobbejaanland. Mystic gaat in juni open. De attractie krijgt een voodoo-thema.

Vier achtbanen
In Walibi Rhône-Alpes stonden al vier achtbanen: boomerang coaster EqWalizer (1988), keverbaan Coccinelle (1992), wild mouse Woodstock Express (2002) en houten achtbaan Timber (2016).



Meer Walibi Rhône-Alpes
Looopings op Instagram
Looopings op Facebook
Looopings verscheen eerder bij o.a.:
NOS NU.nl RTL Nieuws AD De Telegraaf de Volkskrant NRC Handelsblad EenVandaag Hart van Nederland Editie NL ANP NPO Radio 1 NPO Radio 2 VPRO Gids BNR Nieuwsradio Radio 538 Omroep Brabant 1Limburg Omroep Flevoland Omroep West Omroep Gelderland RTV Oost RTV Drenthe Dagblad van het Noorden De Limburger de Gelderlander de Stentor Tubantia BD ED BN DeStem Het Laatste Nieuws Het Nieuwsblad De Morgen Gazet van Antwerpen Het Belang van Limburg Sudinfo.be