Wanneer gaan de pretparken weer open? Check looopings.nl/open voor alle data.
A'DAM Lookout

Niet voor mensen met hoogtevrees: Europa's hoogste schommel vernieuwd

23-04-2019, 12:18 uur | ReactiesFoto: Dennis Bouman, Martijn Kort

De hoogste schommel van Europa is vernieuwd. Sinds 2016 kunnen bezoekers van de A'DAM-toren - tegenover station Amsterdam Centraal - schommelen op bijna honderd meter hoogte. Vanwege de populariteit werd de capaciteit van de toeristische attractie verhoogd.

Sinds afgelopen weekend staan er drie gloednieuwe schommels met elk twee zitplaatsen. Waar de oude schommels een hydraulisch systeem hadden, worden de nieuwe varianten elektrisch aangedreven. "Hierdoor gaat de verbeterde versie iets harder en verder heen en weer over de rand van het gebouw", zegt een voorlichtster.


ZIE OOK: Europa's hoogste schommel geopend in Amsterdam

De hogere capaciteit was nodig omdat de schommels regelmatig waren uitverkocht, weet de woordvoerster. "In twee├źnhalf jaar tijd hebben ruim 600.000 waaghalzen het aangedurfd om een rit te maken." Dankzij het nieuwe systeem kan de attractie nu ook operationeel zijn bij extreme kou. Bovendien maakt de nieuwe versie minder geluid.

Prijs
De toegangsprijs blijft hetzelfde: een schommelrit kost 5 euro per persoon. Er is ook een geldig ticket nodig om de bijbehorende uitkijktoren te bezoeken.

De oude schommels uit Amsterdam komen terecht op de beroemde Suikerbroodberg in de Braziliaanse stad Rio de Janeiro.

ZIE OOK: Nieuwe attractie in Amsterdam: schommelen op dak van wolkenkrabber

Reacties