Welkom!
Je maakt helaas gebruik van software die onze advertenties blokkeert.
Dankzij reclamebanners kan onze website blijven bestaan.
Help Looopings door je advertentieblocker op dit domein uit te schakelen.
De site is dan weer zichtbaar. Bedankt!
Apenheul

Apenheul trekt de aandacht met gigantische gorilla op stadhuis

18-04-2019, 16.10 uur

Op het gemeentehuis van Apeldoorn staat sinds deze week een enorme gorilla. De tien meter hoge opblaasbare aap blijft zeven maanden lang staan. Het gaat om een reclamestunt voor dierenpark Apenheul. De Australische kunstenares Lisa Roet zorgde voor het ontwerp.

"De gemeente Apeldoorn streeft ernaar om de natuur beter zichtbaar te laten zijn in de stad", zegt Apenheul-directeur Roel Welsing. Daar sluit de opblaasgorilla naadloos bij aan, vindt hij. "Vandaar dat Apenheul heeft aangeboden om het gemeentehuis als decor te gebruiken voor dit kunstwerk."

De aap, die Baboe wordt genoemd, is gemaakt van duurzaam, brandveilig en waterdicht opblaasbaar materiaal. "Te vergelijken met een luchtballon. Het is met de hand genaaid." Twee ventilatoren zorgen ervoor dat het kunstwerk omhoog blijft staan. Bij harde wind zakt de gorilla tijdelijk weer in.



Meer Apenheul
Looopings op Instagram
Looopings op Facebook
Looopings verscheen eerder bij o.a.:
NOS NU.nl RTL Nieuws AD De Telegraaf de Volkskrant NRC Handelsblad EenVandaag Hart van Nederland Editie NL ANP NPO Radio 1 NPO Radio 2 VPRO Gids BNR Nieuwsradio Radio 538 Omroep Brabant 1Limburg Omroep Flevoland Omroep West Omroep Gelderland RTV Oost RTV Drenthe Dagblad van het Noorden De Limburger de Gelderlander de Stentor Tubantia BD ED BN DeStem Het Laatste Nieuws Het Nieuwsblad De Morgen Gazet van Antwerpen Het Belang van Limburg Sudinfo.be