Welkom!
Je maakt helaas gebruik van software die onze advertenties blokkeert.
Reclamebanners zijn voor Looopings de belangrijkste inkomstenbron.
Help Looopings door je advertentieblocker op dit domein uit te schakelen.
De site is dan weer zichtbaar. Bedankt!
Bobbejaanland

Nieuwe klacht tegen showproducent Bobbejaanland

17-04-2019, 23.07 uur | Reacties

In het onderzoek naar mogelijk seksueel misbruik door de showproducent van Bobbejaanland is een nieuw slachtoffer in beeld gekomen. Begin deze maand werd bekend dat choreograaf Bart Van O. verdacht wordt van het verkrachten van meerdere jongens en mannen. Nu heeft ook een man uit Herentals zich gemeld.

Hij leerde de verdachte in 2014 kennen tijdens zijn werk in het Vlaamse pretpark, waar Van O. halloweenshows produceerde. "Ik vond hem leuk", vertelt de twintiger aan Het Nieuwsblad. "Ik keek ook naar hem op omdat hij contact had met artiesten. Dat fascineerde mij." De choreograaf vroeg hem om naar speciale chatboxen te gaan en naaktfoto's te sturen. "Wanneer ik zei dat hij te ver ging, begon hij me te kleineren en noemde hij me een mietje."

Uiteindelijk ging de medewerker met tegenzin in op de avances van Van O. "Ook omdat die job in Bobbejaanland veel voor me betekende." In het voorjaar van 2015 bracht hij een bezoek aan het huis van de man, waar hij naar eigen zeggen vrijwel onmiddellijk werd aangerand. "Ik stond aan de grond genageld."

Macht
Het personeelslid deed nooit aangifte. "Ik was bang om mijn job te verliezen. Hij heeft me lang tegengehouden omdat hij een soort macht over me had." Het slachtoffer is niet van plan om een schadevergoeding te eisen. "Ik wil alleen dat hij een gepaste straf krijgt."

De advocaat van Van O. laat weten dat alle aanklachten worden betwist. Bobbejaanland heeft eerder al besloten om de banden met de man en zijn bedrijf Fabric Magic onmiddellijk te verbreken. Op de website van de firma is het profiel van Van O. inmiddels verdwenen.

Meer Bobbejaanland