Welkom!
Je maakt helaas gebruik van software die onze advertenties blokkeert.
Reclamebanners zijn voor Looopings de belangrijkste inkomstenbron.
Help Looopings door je advertentieblocker op dit domein uit te schakelen.
De site is dan weer zichtbaar. Bedankt!
Walibi Holland

Uniek element in nieuwe achtbaan Walibi Holland: dubbele inversie

18-04-2019, 14.23 uurBeeld: Pieter Leebooij

De nieuwe achtbaan Untamed in Walibi Holland krijgt één uniek element. Dat heeft het pretpark zojuist bekendgemaakt. De spectaculaire hybrid coaster, die op 1 juli geopend wordt, gaat in totaal vijf keer over de kop. Eén van de baandelen wordt een wereldprimeur, belooft Walibi. Het gaat om een dubbele inversie.

De officiële naam luidt '270 degrees double inverting corner stall'. Daarin maken passagiers een draai van 270 graden, waarna ze heel even stil hangen in die positie. Vervolgens draaien inzittenden weer 270 graden terug. "Twee inversies in één element", vertelt entertainmentmedewerker Scott Bravenboer.

De Amerikaanse fabrikant Rocky Mountain Construction geeft de verschillende elementen van Untamed merkwaardige titels. De afgelopen maanden werden al de namen van twee andere inversies onthuld: een 'step-up under flip' en een 'uphill barrel roll'. Op dit moment ontbreekt alleen nog de naam van de vijfde inversie.

Topsnelheid
Untamed wordt gebouwd op de constructie van de oude houten achtbaan Robin Hood. De baan is 35,6 meter hoog. Treinen behalen straks een tospnelheid van 92 kilometer per uur.

"We hebben ongeveer 50 procent van de track staan", zegt projectmanager Wiebe Damstra. Inmiddels is ook het besturingssysteem binnen. "We beginnen nu met het monteren van de remmen en de aandrijfmotoren."Meer Walibi Holland
Looopings verscheen eerder op o.a.:
NOS NU.nl RTL Nieuws AD De Telegraaf de Volkskrant NRC Handelsblad Hart van Nederland Editie NL ANP BNR Nieuwsradio Radio 538 Omroep Brabant 1Limburg Omroep Flevoland Omroep West Omroep Gelderland RTV Oost RTV Drenthe Dagblad van het Noorden De Limburger de Gelderlander de Stentor Tubantia BD ED BN DeStem Het Laatste Nieuws Het Nieuwsblad De Morgen Gazet van Antwerpen Het Belang van Limburg Sudinfo.be