Welkom!
Je maakt helaas gebruik van software die onze advertenties blokkeert.
Dankzij reclamebanners kan onze website blijven bestaan.
Help Looopings door je advertentieblocker op dit domein uit te schakelen.
De site is dan weer zichtbaar. Bedankt!
Disneyland Paris

Disney schenkt ruim 4 miljoen euro voor herstel Notre-Dame

17-04-2019, 15.32 uur

Ook Disney draagt een steentje bij aan de heropbouw van de Notre-Dame in Parijs. The Walt Disney Company doneert 5 miljoen dollar - zo'n 4,4 miljoen euro - voor het herstel van de beroemde kathedraal, die maandagavond getroffen werd door een grote brand.

Dat heeft Disney-directeur Bob Iger zojuist bekendgemaakt via Twitter. "De Notre-Dame is een symbool van geloof, hoop, schoonheid, inspiratie en ontzag", aldus Iger. "We steunen onze vrienden en buren in Parijs met oprecht medeleven en een donatie van 5 miljoen dollar voor de renovatie van dit meesterwerk."

The Walt Disney Company is de eigenaar van Disneyland Paris. Het pretparkresort in Marne-la-Vallée ligt op zo'n veertig kilometer van de Notre-Dame. De kathedraal speelt een belangrijke rol in de Disney-animatiefilm The Hunchback of Notre Dame uit 1996.

Vijf jaar
Voor de restauratie van de Notre-Dame is tot nu toe al meer dan 800 miljoen euro opgehaald. Volgens de Franse minister van Cultuur is dat meer dan genoeg. President Emmanuel Macron kondigde gisteravond aan dat de werkzaamheden binnen vijf jaar afgerond moeten zijn.

Meer Disneyland Paris
Looopings op Instagram
Looopings op Facebook
Looopings verscheen eerder bij o.a.:
NOS NU.nl RTL Nieuws AD De Telegraaf de Volkskrant NRC Handelsblad EenVandaag Hart van Nederland Editie NL ANP NPO Radio 1 NPO Radio 2 VPRO Gids BNR Nieuwsradio Radio 538 Omroep Brabant 1Limburg Omroep Flevoland Omroep West Omroep Gelderland RTV Oost RTV Drenthe Dagblad van het Noorden De Limburger de Gelderlander de Stentor Tubantia BD ED BN DeStem Het Laatste Nieuws Het Nieuwsblad De Morgen Gazet van Antwerpen Het Belang van Limburg Sudinfo.be