Duinrell

Drie Rotterdammers niet veroordeeld voor vechtpartij in Tikibad

26-04-2019, 00.35 uur | Reacties

Drie Rotterdamse neven krijgen geen straf naar aanleiding van een ruzie in het Tikibad van Duinrell. Ze werden ervan beschuldigd in de zomer van 2016 enkele beveiligers en een bezoeker te hebben mishandeld, maar de rechter vindt het bewijs onvoldoende.

Op 27 augustus 2016 brak in het zwemparadijs een enorme vechtpartij uit. Zo'n vijftien personen gingen met elkaar op de vuist. Het zwembad werd vervolgens ontruimd en gesloten voor publiek. Twee vechtersbazen zijn eerder veroordeeld tot werkstraffen. Donderdag stonden drie andere verdachten voor de rechter: de neven Achraf O. (23), Fouad S. (27) en Soufian S. (23).


ZIE OOK: Attractiepark Duinrell sluit Tikibad na massale vechtpartij

De rechtbank sprak het drietal vrij omdat het bewijs rammelde, weet Omroep West. Een verklaring van een leidinggevende van Duinrell bleek op "essentiële onderdelen" niet overeen te komen met beelden van de bodycam van een beveiliger.

Praten
Bovendien zou uit de camerabeelden blijken dat één van de verdachten geen herrie heeft geschopt, maar juist probeerde te praten met de medewerkers. Al met al kreeg de rechter niet de indruk dat de Rotterdammers een substantiële bijdrage hebben geleverd aan het openlijk geweld.

ZIE OOK: Politie grijpt weer in bij vechtpartij in Tikibad Duinrell

Reacties