Welkom!
Je maakt helaas gebruik van software die onze advertenties blokkeert.
Reclamebanners zijn voor Looopings de belangrijkste inkomstenbron.
Help Looopings door je advertentieblocker op dit domein uit te schakelen.
De site is dan weer zichtbaar. Bedankt!
Disneyland Paris

'Criminelen bij Disneyland Paris worden steeds agressiever'

18-04-2019, 12.02 uur

De criminelen die bezoekers van Disneyland Paris lastigvallen, vormen een steeds groter probleem. Dat schrijft youtuber en Disney-fan Curious Axel op social media. Bij de in- en uitgang van de Disney-parken staan dagelijks tientallen oplichters die bezoekers entreekaartjes afhandig proberen te maken. Meestal gaat het om grote groepen mannen met een niet-westers uiterlijk, maar soms zijn ook vrouwen en jonge kinderen actief.

De opdringerige personen eisen dat vertrekkende bezoekers hun toegangsbewijzen afgeven. Soms bieden ze daar zelfs enkele euro's voor. De tickets kunnen ze vervolgens gebruiken om zelf binnen te komen, zodat ze in de Disney-parken bijvoorbeeld portemonnees, wandelwagens en souvenirs kunnen stelen.

Er zijn ook regelmatige illegale verkopers te vinden. De grond tussen de parkeerplaats en de tassencontrole is officieel geen eigendom van Disneyland, maar van de overheid. Daarom kunnen Disney-medewerkers naar eigen zeggen niets doen tegen de criminelen. Lokale autoriteiten grijpen ook niet in.

Agressiever
Disney-fan Curious Axel, bekend van zijn YouTube-kanaal met enkele tienduizenden abonnees, is er helemaal klaar mee. Hij kaart de kwestie aan op Twitter. "Die gasten die om je tickets vragen wanneer je Disneyland Paris verlaat, worden elke dag agressiever en dreigender", zegt hij. "Disney zou dit echt moeten aanpakken. Zélfs als het niet plaatsvindt op Disney-terrein. Je wilt je gasten niet laten vertrekken met zo'n slechte en enge ervaring!"

Hij krijgt veel bijval. "We hebben regelmatig geklaagd over deze mensen", reageert Björn. "Altijd is het antwoord: we kunnen er niets aan doen. Disney zou moeten zorgen voor een veilige doorgang." Ellie is afgelopen zomer ook lastiggevallen. "Ik was alleen en het was een ongelofelijk enge ervaring."

Niet veilig
"Laatst heb ik bewust een hotel aan de andere kant van het resort gekozen aangezien ik me om deze reden niet veilig voelde", vertelt een vrouw. "Onacceptabel, bij een Disney-park zou iedereen zich veilig moeten voelen." Charles laat weten: "Klopt helemaal. Het is enorm vervelend." Mark heeft zich er eveneens aan geërgerd. "Laatst waren er grote groepen jonge mannen die naar bezoekers schreeuwden. Beveiligers en bewapende militairen deden vrij weinig."

In een reactie meldt Disneyland Paris dat de klacht is "doorgegeven aan de verantwoordelijk afdeling". "De tevredenheid en veiligheid van onze gasten is onze belangrijkste prioriteit." Onzin, denkt twitteraar Charles. "Jullie medewerkers en beveiligers kennen de situatie. Deze vulgaire personen beledigen jullie personeelsleden. Wij zijn er wekelijks en het is een veelvoorkomend probleem. Stop met hypocriet zijn."

Meer Disneyland Paris
Looopings op Instagram
Looopings op Facebook
Looopings op Twitter
Looopings verscheen eerder op o.a.:
NOS NU.nl RTL Nieuws AD De Telegraaf de Volkskrant NRC Handelsblad Hart van Nederland Editie NL ANP BNR Nieuwsradio Radio 538 Omroep Brabant 1Limburg Omroep Flevoland Omroep West Omroep Gelderland RTV Oost RTV Drenthe Dagblad van het Noorden De Limburger de Gelderlander de Stentor Tubantia BD ED BN DeStem Het Laatste Nieuws Het Nieuwsblad De Morgen Gazet van Antwerpen Het Belang van Limburg Sudinfo.be