Welkom!
Je maakt helaas gebruik van software die onze advertenties blokkeert.
Reclamebanners zijn voor Looopings de belangrijkste inkomstenbron.
Help Looopings door je advertentieblocker op dit domein uit te schakelen.
De site is dan weer zichtbaar. Bedankt!
Efteling

Kamervragen na ophef over paardenshow Efteling

10-04-2019, 22.07 uur | ReactiesBeeld: @promenadefotos

De Partij voor de Dieren (PvdD) gaat Kamervragen stellen over een omstreden stunt in de Efteling-show Raveleijn. Dat heeft de politieke partij bekendgemaakt via Twitter. Men wil van de regering weten of de bewuste stunt, waarbij een paard met een brandende deken moet rondrennen door een arena, wel door de beugel kan.

Gisteren vroeg Leonie Gerritsen, fractievoorzitter van de Haagse afdeling van de partij, al aandacht voor de kwestie. Ze heeft ook een melding gedaan bij de Nederlandse Voedsel- en Warenautoriteit. Vandaag werd duidelijk dat ook de landelijke afdeling van de partij de 'paardenmishandeling' hoog opneemt.

"Dieren en entertainment gaan slecht samen", laat de PvdD weten. "Zeker als met brandende dekjes de angst en stress bij de dieren nog eens ernstig worden vergroot. Kamervragen!"

Kritiek
Naast steunbetuigingen van dierenactivisten krijgt de partij ook veel kritiek op social media. Veel mensen zijn ervan overtuigd dat de dieren goed verzorgd worden en niet hoeven te lijden. Daarnaast vraagt men zich af waarom de PvdD nu aan de bel trekt, terwijl de stunt al te zien is sinds 2013.

Ook de Efteling baalt van alle commotie. "Het welzijn van de paarden is onze prioriteit", herhaalde een woordvoerster vandaag. "We hanteren de strengste regelgeving van Europa. De dieren staan bovendien onder toezicht van een hoefsmid en een dierenarts." Er zijn vooralsnog geen plannen om de voorstelling aan te passen.

Meer Efteling
Reacties
Vanwege Europese regelgeving verschijnt het reactieveld alleen wanneer Facebook-gebruikers ingelogd zijn in hun browser en in hun account toestemming hebben gegeven voor het gebruik van plug-ins. Als niet aan die voorwaarden is voldaan, zijn er geen reacties zichtbaar.
Looopings verscheen eerder op o.a.:
NOS NU.nl RTL Nieuws AD De Telegraaf de Volkskrant NRC Handelsblad Hart van Nederland Editie NL ANP BNR Nieuwsradio Radio 538 Omroep Brabant 1Limburg Omroep Flevoland Omroep West Omroep Gelderland RTV Oost RTV Drenthe Dagblad van het Noorden De Limburger de Gelderlander de Stentor Tubantia BD ED BN DeStem Het Laatste Nieuws Het Nieuwsblad De Morgen Gazet van Antwerpen Het Belang van Limburg Sudinfo.be