Welkom!
Je maakt helaas gebruik van software die onze advertenties blokkeert.
Dankzij reclamebanners kan onze website blijven bestaan.
Help Looopings door je advertentieblocker op dit domein uit te schakelen.
De site is dan weer zichtbaar. Bedankt!
Wildlands Adventure Zoo Emmen

Nieuwe diersoort in Wildlands Emmen: 'Heel erg blij mee'

10-04-2019, 13.12 uur

In Wildlands Adventure Zoo Emmen is vanaf vandaag een nieuwe diersoort te zien. Het dierenpark heeft vari's geïntroduceerd in de tropische kas Rimbula. De halfapen delen hun leefgebied met de ringstaartmaki's. Vanochtend maakten de twee diersoorten kennis met elkaar.

Twee vari-mannetjes kwamen vorige week donderdag vanuit een Franse dierentuin naar Emmen. "Eerst hebben ze aan hun nieuwe nachtverblijf gewend en de afgelopen dagen mochten ze op verkenning in hun nieuwe onderkomen: het Makiwoud."

Dat ging zo goed dat de vari's vandaag al samen met de maki's naar buiten konden. De ontmoeting tussen de twee soorten verliep extreem rustig, vertelt een woordvoerster. "We zijn er heel erg blij mee. Daarom kan het publiek de dieren nu al komen bekijken." De kas bevindt zich in de themawereld Jungola.

Nieuwe impuls
Wildlands heeft plannen om later dit jaar nog meer diersoorten toe te voegen. Zo komen er onder andere koningskrabben, gordeldieren en zeehonden. Dat moet het park, dat de afgelopen jaren kampte met tegenvallende bezoekersaantallen, een nieuwe impuls geven.



Meer Wildlands Adventure Zoo Emmen
Looopings op Instagram
Looopings op Facebook
Looopings verscheen eerder bij o.a.:
NOS NU.nl RTL Nieuws AD De Telegraaf de Volkskrant NRC Handelsblad EenVandaag Hart van Nederland Editie NL ANP NPO Radio 1 NPO Radio 2 VPRO Gids BNR Nieuwsradio Radio 538 Omroep Brabant 1Limburg Omroep Flevoland Omroep West Omroep Gelderland RTV Oost RTV Drenthe Dagblad van het Noorden De Limburger de Gelderlander de Stentor Tubantia BD ED BN DeStem Het Laatste Nieuws Het Nieuwsblad De Morgen Gazet van Antwerpen Het Belang van Limburg Sudinfo.be