Welkom!
Je maakt helaas gebruik van software die onze advertenties blokkeert.
Dankzij reclamebanners kan onze website blijven bestaan.
Help Looopings door je advertentieblocker op dit domein uit te schakelen.
De site is dan weer zichtbaar. Bedankt!
Efteling

20 procent van Efteling-bezoekers komt uit het buitenland

08-04-2019, 09.55 uurBeeld: @promenadefotos

De internationale markt wordt alsmaar belangrijker voor de Efteling. Eén op de vijf bezoekers komt tegenwoordig uit het buitenland. Dat blijkt uit nieuwe cijfers. Het attractiepark in Kaatsheuvel verwelkomde in 2018 in totaal 5,35 miljoen bezoekers. Daarvan waren er 1,07 miljoen afkomstig uit andere landen dan Nederland.

Het gaat om maar liefst 20 procent van alle gasten. Een jaar eerder bedroeg het aantal buitenlandse bezoekers nog 1,04 miljoen. Veel internationale gasten blijven slapen en gaan meerdere dagen naar het park. Ze worden dan ook meermaals meegerekend in de bezoekerscijfers.

Om toeristen over de streep te trekken, investeerde de Efteling de afgelopen jaren veel in nieuwe verblijfsaccommodaties. Op dit moment wordt er gewerkt aan twaalf nieuwe vakantiehuizen. De uitbreiding moet in de zomer af zijn. Verder zijn nieuwe attracties en informatieborden vandaag de dag bewust meertalig.

Meer Efteling
Looopings op Instagram
Looopings op Facebook
Looopings verscheen eerder bij o.a.:
NOS NU.nl RTL Nieuws AD De Telegraaf de Volkskrant NRC Handelsblad EenVandaag Hart van Nederland Editie NL ANP NPO Radio 1 NPO Radio 2 VPRO Gids BNR Nieuwsradio Radio 538 Omroep Brabant 1Limburg Omroep Flevoland Omroep West Omroep Gelderland RTV Oost RTV Drenthe Dagblad van het Noorden De Limburger de Gelderlander de Stentor Tubantia BD ED BN DeStem Het Laatste Nieuws Het Nieuwsblad De Morgen Gazet van Antwerpen Het Belang van Limburg Sudinfo.be