Europa-Park

Europa-Park toont eerste animatronic van Piraten in Batavia

09-04-2019, 01.23 uur | Reacties

De eerste nieuwe bewoner van Europa-Parks darkride Piraten in Batavia is gearriveerd. Op dit moment wordt de bekende attractie helemaal opnieuw opgebouwd na een verwoestende brand. De heropening vindt in 2020 plaats. Dit jaar krijgen bezoekers van het Duitse pretpark alvast een voorproefje op de wederopstanding.

In de Deutsche Allee - de winkelstraat bij de hoofdingang - is daarvoor een speciaal centrum ingericht. Verschillende informatieborden en een gedetailleerde maquette met bewegende onderdelen laten zien hoe de nieuwe versie van de iconische attractie er straks uit komt te zien.


ZIE OOK: Video: Europa-Park geeft voorproefje op terugkeer Piraten in Batavia

Blikvanger is de allereerste animatronic. De computergestuurde pop moet Bartholomeus van Robbemond voorstellen, het nieuwe hoofdpersonage van de attractie. Hij krijgt een eigen achtergrondverhaal dat draait om een magische dolk. De soepel bewegende animatronic spreekt voorbijgangers nu alvast toe.

Waardige opvolger
Na de brand is van de oorspronkelijke scènes niets meer over. Piraten in Batavia werd in de jaren tachtig ontworpen door Ulrich Damrau. Hij overleed in 2007. "Hoofdontwerper Pascal Heinzelmann en het team van Mack Solutions halen inspiratie uit de rijke historie van Batavia om van de nieuwe attractie een waardige opvolger te maken van zijn nalatenschap", laat Europa-Park weten.

"Fans kunnen zich verheugen op de terugkeer van een aantal herkenbare nostalgische scènes uit de geliefde attractie. De combinatie van historische verwijzingen en fantastische verbeeldingskracht brengt het vernieuwde verhaal tot leven."

Veelbelovend
Afgelopen week lanceerde Europa-Park al een veelbelovende teaservideo. Onlangs werd ook één van de nieuwe scènes onthuld.ZIE OOK: Europa-Park onthult scène van nieuwe versie Piraten in Batavia

Reacties