Welkom!
Je maakt helaas gebruik van software die onze advertenties blokkeert.
Reclamebanners zijn voor Looopings de belangrijkste inkomstenbron.
Help Looopings door je advertentieblocker op dit domein uit te schakelen.
De site is dan weer zichtbaar. Bedankt!
Magic Park Verden

Twee ongelukken met dezelfde achtbaan in twee dagen

04-04-2019, 15.05 uur

Bij een achtbaan in een Duits pretpark heeft twee dagen achter elkaar een ongeluk plaatsgevonden. Het ging afgelopen weekend twee keer fout bij de familieachtbaan Die Eiserne Schlange in het Noord-Duitse attractiepark Magic Park Verden.

Op zaterdag ontspoorde één van de karretjes omdat er tijdens een ritje wielen afbraken. Niemand raakte gewond. Vervolgens werd de attractie gesloten. "Om onduidelijke redenen kampte één van de bakjes met een defect", liet het park weten op Facebook. "Dat ging gepaard met een hoop lawaai. Personeelsleden hebben de attractie onmiddellijk stilgezet."

Een dag later ging het opnieuw mis. Een 60-jarige medewerker die de gesloten achtbaan zondagochtend aan het testen was, werd geraakt door de trein. Hij moest zwaargewond worden afgevoerd naar het ziekenhuis. Volgens de politie werd het ongeval veroorzaakt door een menselijke fout.

Onderzoek
Waarschijnlijk blijft Die Eiserne Schlange in ieder geval de komende weken gesloten voor onderzoek. De directie benadrukt dat alle attracties in het park voor de opening zijn goedgekeurd door veiligheidsinstantie TÜV.

Die Eiserne Schlange is een acht meter hoge achtbaan van de Duitse fabrikant Zierer, met een topsnelheid van 36 kilometer per uur. Magic Park Verden opende de rollercoaster in 2003, maar de baan bestaat al sinds 1977. Het baanverloop is identiek aan de bekende Kikkerachtbaan in Duinrell.

Meer nieuws
Looopings verscheen eerder op o.a.:
NOS NU.nl RTL Nieuws AD De Telegraaf de Volkskrant NRC Handelsblad Hart van Nederland Editie NL ANP BNR Nieuwsradio Radio 538 Omroep Brabant 1Limburg Omroep Flevoland Omroep West Omroep Gelderland RTV Oost RTV Drenthe Dagblad van het Noorden De Limburger de Gelderlander de Stentor Tubantia BD ED BN DeStem Het Laatste Nieuws Het Nieuwsblad De Morgen Gazet van Antwerpen Het Belang van Limburg Sudinfo.be