Welkom!

Je maakt helaas gebruik van software die onze advertenties blokkeert.
Reclamebanners zijn voor Looopings de belangrijkste inkomstenbron.

Help ons door je advertentieblocker op dit domein uit te schakelen.
Deze hinderlijke boodschap zal dan verdwijnen. Bedankt!
Magic Park Verden

Twee ongelukken met dezelfde achtbaan in twee dagen

04-04-2019, 15:05 uur | Reacties

Bij een achtbaan in een Duits pretpark heeft twee dagen achter elkaar een ongeluk plaatsgevonden. Het ging afgelopen weekend twee keer fout bij de familieachtbaan Die Eiserne Schlange in het Noord-Duitse attractiepark Magic Park Verden.

Op zaterdag ontspoorde één van de karretjes omdat er tijdens een ritje wielen afbraken. Niemand raakte gewond. Vervolgens werd de attractie gesloten. "Om onduidelijke redenen kampte één van de bakjes met een defect", liet het park weten op Facebook. "Dat ging gepaard met een hoop lawaai. Personeelsleden hebben de attractie onmiddellijk stilgezet."

ZIE OOK: Pretpark sluit attractie na mysterieus ongeluk

Een dag later ging het opnieuw mis. Een 60-jarige medewerker die de gesloten achtbaan zondagochtend aan het testen was, werd geraakt door de trein. Hij moest zwaargewond worden afgevoerd naar het ziekenhuis. Volgens de politie werd het ongeval veroorzaakt door een menselijke fout.

Onderzoek
Waarschijnlijk blijft Die Eiserne Schlange in ieder geval de komende weken gesloten voor onderzoek. De directie benadrukt dat alle attracties in het park voor de opening zijn goedgekeurd door veiligheidsinstantie TÜV.

Die Eiserne Schlange is een acht meter hoge achtbaan van de Duitse fabrikant Zierer, met een topsnelheid van 36 kilometer per uur. Magic Park Verden opende de rollercoaster in 2003, maar de baan bestaat al sinds 1977. Het baanverloop is identiek aan de bekende Kikkerachtbaan in Duinrell.

ZIE OOK: Pretpark past attractie aan na dramatisch ongeluk

Reacties
Bijdrage