Welkom!

Je maakt helaas gebruik van software die onze advertenties blokkeert.
Reclamebanners zijn voor Looopings de belangrijkste inkomstenbron.

Help ons door je advertentieblocker op dit domein uit te schakelen.
Deze hinderlijke boodschap zal dan verdwijnen. Bedankt!
Disneyland Paris

Video: blijvende herinnering aan Rock 'n' Roller Coaster dankzij computerspel

04-04-2019, 11:42 uur | Reacties

Rock 'n' Roller Coaster in Disneyland Paris gaat over een paar maanden definitief dicht, maar fans hoeven de populaire attractie niet uit het oog te verliezen. Een Nederlander heeft een perfecte kopie van de iconische lanceerachtbaan gemaakt met behulp van computerspel Planet Coaster.

"Deze creatie dient als een blijvende digitale herinnering aan de zeer geliefde rollercoaster", schrijft de maker, ene Mees. "Het project omvat het exterieur, het interieur, de wachtrij, de lichtshow... alles!" De gamer bouwde ook het bijbehorende themagebied Backlot na. "Ik heb meer dan vijfhonderd documenten, foto's en video's gebruikt, naast alle bezoekjes aan de attractie."

ZIE OOK: Disneyland Paris: sluitingsdatum Rock 'n' Roller Coaster bekend

Rock 'n' Roller Coaster, met de muziek van Aerosmith, ging in 2002 open. Een andere versie van de overdekte achtbaan staat sinds 1999 in het Amerikaanse Walt Disney World in Florida. Verder heeft Walibi Holland sinds 2000 een nagenoeg identieke attractie, maar dan in de openlucht en zonder soundtrack. Die heet Xpress.

Iron Man
Op zondag 1 september is Rock 'n' Roller Coaster in het Walt Disney Studios Park van Disneyland Paris voor het laatst geopend. De attractie krijgt vervolgens een Iron Man-thema. Naar verwachting vindt de heropening in 2020 plaats.

Eerder werd Planet Coaster al gebruikt voor het nabouwen van onder meer Big Thunder Mountain en Space Mountain uit Disneyland Paris.ZIE OOK: Zelf een attractie besturen? Website lanceert achtbaansimulators

Reacties
Bijdrage