Welkom!
Je maakt helaas gebruik van software die onze advertenties blokkeert.
Reclamebanners zijn voor Looopings de belangrijkste inkomstenbron.
Help Looopings door je advertentieblocker op dit domein uit te schakelen.
De site is dan weer zichtbaar. Bedankt!
Europa-Park

Europa-Park: 'Engels themagebied wordt gesloten vanwege Brexit'

01-04-2019, 13.39 uur

Europa-Park kondigt een rigoureuze maatregel aan. Het attractiepark neemt naar eigen zeggen afscheid van het Engelse themagebied. De reden: het naderende vertrek van het Verenigd Koninkrijk uit de Europese Unie, de zogenoemde Brexit.

"Wegens de huidige situatie hebben wij definitief besloten dat het Engelse themadeel Europa-Park bij het begin van het seizoen zal verlaten", staat in een bericht op het officiële Twitter-account van Europa-Park. "De attracties zullen elders in het park worden geïntegreerd."

Natuurlijk maakt het pretpark een grapje. Als Europa-Park komend weekend weer opengaat, zal ook het Engelse gedeelte gewoon toegankelijk zijn. Aan de reacties te zien, zijn er maar weinig mensen in de stunt getrapt.

Gevoelig
Opvallend genoeg werd de 1 aprilgrap alleen geplaatst op het Duitse, Nederlandse en Franse account van het park, dus niet op de Britse pagina. Mogelijk ligt de kwestie daar te gevoelig.

In parkdeel Engeland bevinden zich familieattracties als Crazy Taxi, London Bus, Silverstone Race Track en The British Carousel.

Meer Europa-Park
Looopings verscheen eerder op o.a.:
NOS NU.nl RTL Nieuws AD De Telegraaf de Volkskrant NRC Handelsblad Hart van Nederland Editie NL ANP BNR Nieuwsradio Radio 538 Omroep Brabant 1Limburg Omroep Flevoland Omroep West Omroep Gelderland RTV Oost RTV Drenthe Dagblad van het Noorden De Limburger de Gelderlander de Stentor Tubantia BD ED BN DeStem Het Laatste Nieuws Het Nieuwsblad De Morgen Gazet van Antwerpen Het Belang van Limburg Sudinfo.be