Welkom!
Je maakt helaas gebruik van software die onze advertenties blokkeert.
Reclamebanners zijn voor Looopings de belangrijkste inkomstenbron.
Help Looopings door je advertentieblocker op dit domein uit te schakelen.
De site is dan weer zichtbaar. Bedankt!
Liseberg

1 april: Zweeds pretpark voegt splash toe aan dive coaster

01-04-2019, 12.08 uur | Reacties

Een pretpark in Zweden neemt de term 'duikachtbaan' wel erg letterlijk. Attractiepark Liseberg kondigt vandaag plannen aan om de 47 meter hoge dive coaster Valkyria te voorzien van een nieuw effect. Passagiers zouden tijdens een ritje voortaan door een bak water heen rijden. De nieuwe naam: Valkyria Splash.

"Je duikt straks met 105 kilometer per uur recht in een ondergrondse tunnel gevuld met water", laat het park weten. Liseberg publiceerde een speciale video waarin de aanpassing wordt uitgelegd.

Vanwege al het water moeten inzittenden in het vervolg verplicht een duikbril dragen. "Het water spat alle kanten op, onze waterbanen zijn er niets bij", vertelt attractiemanager Daniel Lindberg. Vanzelfsprekend gaat het om een 1 aprilgrap.Meer Liseberg
Reacties
Vanwege Europese regelgeving verschijnt het reactieveld alleen wanneer Facebook-gebruikers ingelogd zijn in hun browser en in hun account toestemming hebben gegeven voor het gebruik van plug-ins. Als niet aan die voorwaarden is voldaan, zijn er geen reacties zichtbaar.
Looopings verscheen eerder op o.a.:
NOS NU.nl RTL Nieuws AD De Telegraaf de Volkskrant NRC Handelsblad Hart van Nederland Editie NL ANP BNR Nieuwsradio Radio 538 Omroep Brabant 1Limburg Omroep Flevoland Omroep West Omroep Gelderland RTV Oost RTV Drenthe Dagblad van het Noorden De Limburger de Gelderlander de Stentor Tubantia BD ED BN DeStem Het Laatste Nieuws Het Nieuwsblad De Morgen Gazet van Antwerpen Het Belang van Limburg Sudinfo.be