Welkom!
Je maakt helaas gebruik van software die onze advertenties blokkeert.
Reclamebanners zijn voor Looopings de belangrijkste inkomstenbron.
Help Looopings door je advertentieblocker op dit domein uit te schakelen.
De site is dan weer zichtbaar. Bedankt!
Disneyland Paris

Enorme puinhoop bij ingang Disneyland Paris door staking

30-03-2019, 11.10 uur | ReactiesFoto's: @davidanthonywo1

De ingang van Disneyland Paris is vanochtend veranderd in een enorme puinhoop. Medewerkers van het externe schoonmaakbedrijf Onet hebben het werk neergelegd. Ze protesteren in gele hesjes op het plein tussen het Disneyland Hotel en treinstation Main Street Station.

Daarbij hebben ze het volledige plein besmeurd met afval. Er liggen talloze papiertjes en open vuilniszakken op de grond en in plantenbakken. De kaartcontrole is afgesloten met wc-papier dat aan palen werd geknoopt. De schoonmakers willen meer salaris.

Sommige bezoekers hebben geen goed woord over voor de demonstratie. "We betaalden een kapitaal voor een verblijf in het Disneyland Hotel, om vervolgens door afval te moeten lopen en geïntimideerd te worden", klaagt hotelgast David Woods op Twitter. "Voor deze vakantie hebben we maanden moeten sparen. Het is niet acceptabel."

Samenwerken
Personeelsleden van Onet protesteren regelmatig in Disneyland Paris. Afgelopen najaar werd er nog gestaakt bij de ingang van Disney's Newport Bay Club Hotel. Het is niet duidelijk waarom Disney blijft samenwerken met de schoonmaakdienst.

Disneyland Paris laat in een reactie weten dat beide Disney-parken - inclusief de attracties en het entertainment - gewoon zoals gepland geopend zijn. "We doen er alles aan om de overlast voor gasten te beperken."

Meer Disneyland Paris
Reacties