Welkom!
Je maakt helaas gebruik van software die onze advertenties blokkeert.
Dankzij reclamebanners kan onze website blijven bestaan.
Help Looopings door je advertentieblocker op dit domein uit te schakelen.
De site is dan weer zichtbaar. Bedankt!
Attractiepark Toverland

Toverland niet blij met plan voor windmolens: 'Verbreekt de magie'

01-04-2019, 12.50 uur

Toverland is niet blij met een plan voor de bouw van een paar enorme windmolens. In de buurt van het Limburgse attractiepark zouden vijf windturbines van 240 meter hoog neergezet moeten worden. Dat ziet Toverland liever niet gebeuren, vertelt een woordvoerster aan Looopings.

"We willen onze gasten onderdompelen in een totaal andere wereld en dat begint al bij de weg ernaartoe", legt de voorlichtster uit. "We zijn over het algemeen een voorstander van groene stroom, maar de industriële uitstraling van deze windmolens verbreekt de magie."

Het park heeft zich daarom aangesloten bij verschillende ondernemers die tegen de komst van de molens protesteren, waaronder restaurant de Turfhoeve en camping De Schatberg.

Snelweg
De turbines zouden geplaatst moeten worden langs de snelweg A67 tussen Venlo en Eindhoven. Het gaat om een project van de firma Renewable Factory.

Meer Attractiepark Toverland
Looopings op Instagram
Looopings op Facebook
Looopings verscheen eerder bij o.a.:
NOS NU.nl RTL Nieuws AD De Telegraaf de Volkskrant NRC Handelsblad EenVandaag Hart van Nederland Editie NL ANP NPO Radio 1 NPO Radio 2 VPRO Gids BNR Nieuwsradio Radio 538 Omroep Brabant 1Limburg Omroep Flevoland Omroep West Omroep Gelderland RTV Oost RTV Drenthe Dagblad van het Noorden De Limburger de Gelderlander de Stentor Tubantia BD ED BN DeStem Het Laatste Nieuws Het Nieuwsblad De Morgen Gazet van Antwerpen Het Belang van Limburg Sudinfo.be