Welkom!
Je maakt helaas gebruik van software die onze advertenties blokkeert.
Reclamebanners zijn voor Looopings de belangrijkste inkomstenbron.
Help Looopings door je advertentieblocker op dit domein uit te schakelen.
De site is dan weer zichtbaar. Bedankt!
Disneyland Paris

Meesteroplichter steelt juwelen uit Disneyland Paris dankzij geniepige truc

30-03-2019, 16.22 uur | Reacties

Een Colombiaanse crimineel heeft een geniepige truc gebruikt om juwelen te kunnen stelen uit het Disneyland Hotel van Disneyland Paris. Meesteroplichter Juan Carlos Guzmán-Betancourt (42) meldde zich in de zomer van 2016 bij de receptie van het hotel om te vertellen dat hij zijn kamerpasje was kwijtgeraakt.

Daarvoor gaf hij het kamernummer op van een gezin dat verbleef in een presidentiële suite. Verblijven in zo'n suite kost enkele duizenden euro's per nacht. Eenmaal in de kamer liet de man een medewerker komen omdat hij de code van de kluis vergeten zou zijn. Het opgetrommelde personeelslid kreeg geen argwaan, omdat de crimineel zelf de kamerdeur opende.

Op die manier kon de Colombiaan voor 217.000 euro aan juwelen meenemen, meldt het Franse dagblad Le Parisien. Dankzij beelden van beveiligingscamera's kon de dader uiteindelijk geïdentificeerd worden. Guzmán-Betancourt is een beruchte oplichter die bekendstaat onder 35 verschillende aliassen.

Imitator
De man ontkent de aantijgingen. Hij beweert het slachtoffer te zijn van een imitator. Dat gelooft de rechter niet. Guzmán-Betancourt moet daarom vijftien maanden de Franse gevangenis in. Daarna komt hij waarschijnlijk niet op vrije voeten: er lopen nog uitleveringsverzoeken van Zwitserland, Hongkong, Engeland, Oostenrijk en de Verenigde Staten.

Meer Disneyland Paris