Welkom!
Je maakt helaas gebruik van software die onze advertenties blokkeert.
Reclamebanners zijn voor Looopings de belangrijkste inkomstenbron.
Help Looopings door je advertentieblocker op dit domein uit te schakelen.
De site is dan weer zichtbaar. Bedankt!
Europa-Park

Europa-Park onthult scène van nieuwe versie Piraten in Batavia

27-03-2019, 21.41 uur | Reacties

Europa-Park brengt de verdwenen attractie Piraten in Batavia weer tot leven. De iconische darkride werd vorig jaar verwoest door een grote brand, maar het Duitse pretpark heeft besloten om de attractie opnieuw op te bouwen. Directeur Michael Mack toonde vanavond voor het eerst een ontwerp van één van de scènes.

Daarop is een Indisch dorp na zonsondergang te zien, met sfeervolle hutjes, verschillende realistische figuren en een brug over het water. Bij de tekening plaatste directeur Mack een citaat van de Amerikaanse romanschrijver Louis L'Amour: "Er komt een tijd dat je denkt dat alles af is. Maar dat is pas het begin."

De originele versie van Piraten in Batavia opende in 1987. Verschillende scènes waren gebaseerd op de Disney-klassieker Pirates of the Caribbean. Het vandaag getoonde ontwerp, dat gesitueerd is in Nederlands-Indië, blijft echter ver weg van dergelijk kopieergedrag.

Exterieur
Europa-Park heeft aangekondigd dat Piraten in Batavia in 2020 weer opengaat. De heropbouw is al begonnen. "We kiezen voor moderne technieken, voor soepelere bewegingen", zei een woordvoerder eerder.

Afgelopen najaar werd al een ontwerp van het vernieuwde exterieur getoond.

Reacties