Welkom!
Je maakt helaas gebruik van software die onze advertenties blokkeert.
Dankzij reclamebanners kan onze website blijven bestaan.
Help Looopings door je advertentieblocker op dit domein uit te schakelen.
De site is dan weer zichtbaar. Bedankt!
Europa-Park Erlebnis-Resort

Europa-Park onthult scène van nieuwe versie Piraten in Batavia

27-03-2019, 21.41 uur

Europa-Park brengt de verdwenen attractie Piraten in Batavia weer tot leven. De iconische darkride werd vorig jaar verwoest door een grote brand, maar het Duitse pretpark heeft besloten om de attractie opnieuw op te bouwen. Directeur Michael Mack toonde vanavond voor het eerst een ontwerp van één van de scènes.

Daarop is een Indisch dorp na zonsondergang te zien, met sfeervolle hutjes, verschillende realistische figuren en een brug over het water. Bij de tekening plaatste directeur Mack een citaat van de Amerikaanse romanschrijver Louis L'Amour: "Er komt een tijd dat je denkt dat alles af is. Maar dat is pas het begin."

De originele versie van Piraten in Batavia opende in 1987. Verschillende scènes waren gebaseerd op de Disney-klassieker Pirates of the Caribbean. Het vandaag getoonde ontwerp, dat gesitueerd is in Nederlands-Indië, blijft echter ver weg van dergelijk kopieergedrag.

Exterieur
Europa-Park heeft aangekondigd dat Piraten in Batavia in 2020 weer opengaat. De heropbouw is al begonnen. "We kiezen voor moderne technieken, voor soepelere bewegingen", zei een woordvoerder eerder.

Afgelopen najaar werd al een ontwerp van het vernieuwde exterieur getoond.

Meer Europa-Park Erlebnis-Resort
Looopings op Instagram
Looopings op Facebook
Looopings verscheen eerder bij o.a.:
NOS NU.nl RTL Nieuws AD De Telegraaf de Volkskrant NRC Handelsblad EenVandaag Hart van Nederland Editie NL ANP NPO Radio 1 NPO Radio 2 VPRO Gids BNR Nieuwsradio Radio 538 Omroep Brabant 1Limburg Omroep Flevoland Omroep West Omroep Gelderland RTV Oost RTV Drenthe Dagblad van het Noorden De Limburger de Gelderlander de Stentor Tubantia BD ED BN DeStem Het Laatste Nieuws Het Nieuwsblad De Morgen Gazet van Antwerpen Het Belang van Limburg Sudinfo.be