Walibi Holland

Walibi Holland presenteert logo van nieuwe achtbaan Untamed

22-03-2019, 16:55 uur | Reacties

Walibi Holland heeft het definitieve logo van de nieuwe achtbaan Untamed gepresenteerd. De spectaculaire hybrid coaster, die op 1 juli opengaat, had tot nu toe nog geen definitief beeldmerk. Afgelopen najaar onthulde het pretpark al wel een logo, maar dat bleek een tijdelijke variant.

De naam van de achtbaan stond op dat moment namelijk pas net vast. Enkele dagen voor de bekendmaking was het nog volstrekt onduidelijk hoe de attractie zou gaan heten. In een making-of-serie op YouTube kwam de afgelopen maanden een andere variant van het logo voorbij, maar ook dat was een tijdelijke oplossing.


ZIE OOK: Nieuwe achtbaan Walibi Holland gaat Untamed heten

Nu heeft de rollercoaster eindelijk een officieel logo. "Het logo is van staal en een deel is verweerd", vertelt een Walibi-woordvoerder aan Looopings. "Dat zie je terug in het themagebied Wilderness, waar ook verweerde materialen gebruikt worden. De breuk in het logo symboliseert de snelheid van Untamed."

Topsnelheid
Untamed wordt een 36,5 meter hoge hybrid coaster van de Amerikaanse fabrikant Rocky Mountain Construction, met houten ondersteunigen en een stalen rail. De topsnelheid bedraagt 92 kilometer per uur. Er komen vijf inversies.

ZIE OOK: Walibi Holland veranderde naam van achtbaan op allerlaatste moment

Reacties