Welkom!
Je maakt helaas gebruik van software die onze advertenties blokkeert.
Dankzij reclamebanners kan onze website blijven bestaan.
Help Looopings door je advertentieblocker op dit domein uit te schakelen.
De site is dan weer zichtbaar. Bedankt!
Hansa-Park

Foto's: Europa's hoogste drop tower staat overeind

22-03-2019, 07.12 uur

De hoogste vrijevaltoren van Europa is compleet. In het Duitse pretpark Hansa-Park werd deze week het hoogste punt van de 120 meter hoge drop tower Highlander bereikt. Dat is te zien op nieuwe foto's.

Highlander is daarmee twee keer zo hoog als de drop tower The High Fall in Movie Park Germany. Het immense gevaarte verrees naast de bestaande familieachtbaan Nessie. De top is gedecoreerd als een kasteeltoren. Ook de gondel - met 24 zitplaatsen - is intussen gearriveerd.

Bezoekers vallen straks met zo'n 120 kilometer per uur de diepte in. De daadwerkelijke vrije val zal 103 meter bedragen. Fabrikant Funtime is verantwoordelijk voor de bouw. Naar verwachting vindt de opening in het voorjaar plaats.

Meer Hansa-Park
Looopings op Instagram
Looopings op Facebook
Looopings verscheen eerder bij o.a.:
NOS NU.nl RTL Nieuws AD De Telegraaf de Volkskrant NRC Handelsblad EenVandaag Hart van Nederland Editie NL ANP NPO Radio 1 NPO Radio 2 VPRO Gids BNR Nieuwsradio Radio 538 Omroep Brabant 1Limburg Omroep Flevoland Omroep West Omroep Gelderland RTV Oost RTV Drenthe Dagblad van het Noorden De Limburger de Gelderlander de Stentor Tubantia BD ED BN DeStem Het Laatste Nieuws Het Nieuwsblad De Morgen Gazet van Antwerpen Het Belang van Limburg Sudinfo.be