Welkom!
Je maakt helaas gebruik van software die onze advertenties blokkeert.
Reclamebanners zijn voor Looopings de belangrijkste inkomstenbron.
Help Looopings door je advertentieblocker op dit domein uit te schakelen.
De site is dan weer zichtbaar. Bedankt!
Zoo Antwerpen

Zoo Antwerpen redt ruim honderd vissen van de dood

20-03-2019, 21.26 uur

De Belgische dierentuin Zoo Antwerpen heeft meer dan honderd vissen van de dood gered. Het gaat om 132 kwastvinsnoeken. De dieren waren per vliegtuig onderweg van Afrika naar Azië. Tijdens een tussenstop op luchthaven Brussels Airport in Zaventem bleek dat de vissen niet door konden reizen.

De roofvissen zouden via de luchthaven van Frankfurt doorvliegen, maar door een administratief probleem strandde het transport in Brussel. "De vertraging zorgde ervoor dat het water waarin de vissen vervoerd werden zo vervuild raakte dat de dieren het niet zouden overleven", legt het dierenpark uit.

Twaalf dieren stierven ter plekke. De dierenarts van de luchthaven contacteerde de Vlaamse overheid, die vervolgens Zoo Antwerpen inschakelde. "Omdat we dierenwelzijn hoog in het vaandel hebben staan, besloten we vorige week de resterende 132 kwastvinsnoeken op te vangen in ons quarantainegedeelte. Er is snel gehandeld in het belang van het welzijn van de vissen."

Andere aquaria
De dierenarts van Zoo Antwerpen gaat de vissen onderzoeken. "Zodra ze gezond blijken te zijn, worden ze aan andere aquaria in Europa aangeboden." Zo'n tien snoeken zullen in het Antwerpse aquarium blijven.Meer Zoo Antwerpen
Looopings op Instagram
Looopings op Facebook
Looopings op Twitter
Looopings verscheen eerder bij o.a.:
NOS NU.nl RTL Nieuws AD De Telegraaf de Volkskrant NRC Handelsblad EenVandaag Hart van Nederland Editie NL ANP NPO Radio 1 NPO Radio 2 VPRO Gids BNR Nieuwsradio Radio 538 Omroep Brabant 1Limburg Omroep Flevoland Omroep West Omroep Gelderland RTV Oost RTV Drenthe Dagblad van het Noorden De Limburger de Gelderlander de Stentor Tubantia BD ED BN DeStem Het Laatste Nieuws Het Nieuwsblad De Morgen Gazet van Antwerpen Het Belang van Limburg Sudinfo.be