Welkom!
Je maakt helaas gebruik van software die onze advertenties blokkeert.
Dankzij reclamebanners kan onze website blijven bestaan.
Help Looopings door je advertentieblocker op dit domein uit te schakelen.
De site is dan weer zichtbaar. Bedankt!
Deltapark Neeltje Jans

Zeeuws pretpark verliest strijd tegen windmolens

20-03-2019, 12.45 uur

Een pretpark in Zeeland heeft ongelijk gekregen van het gerechtshof Den Haag. Attractiepark Neeltje Jans had jaren geleden bezwaar gemaakt tegen de komst van twee enorme windmolens bij het park. Het management vreest dat bezoekers weg zullen blijven door overlast in de vorm van geluid, trillingen en slagschaduw.

Dat zou kunnen zorgen voor omzetverlies, zei directeur Bert van de Hoef in 2017. In eerste instantie verbood de kantonrechter de bouw van de windturbines, maar de Staat ging in hoger beroep bij het hof in Den Haag. Daar kreeg Neeltje Jans deze week alsnog ongelijk.

Volgens het gerechtshof leveren de turbines maar weinig hinder op en is het niet aannemelijk dat bezoekers zich zullen laten afschrikken door de molens. Bovendien was bij de oprichting van het themapark in 1996 al bekend dat het gebied in beeld was als een plek voor het opwekken van windenergie.

Meer Deltapark Neeltje Jans
Looopings op Instagram
Looopings op Facebook
Looopings verscheen eerder bij o.a.:
NOS NU.nl RTL Nieuws AD De Telegraaf de Volkskrant NRC Handelsblad EenVandaag Hart van Nederland Editie NL ANP NPO Radio 1 NPO Radio 2 VPRO Gids BNR Nieuwsradio Radio 538 Omroep Brabant 1Limburg Omroep Flevoland Omroep West Omroep Gelderland RTV Oost RTV Drenthe Dagblad van het Noorden De Limburger de Gelderlander de Stentor Tubantia BD ED BN DeStem Het Laatste Nieuws Het Nieuwsblad De Morgen Gazet van Antwerpen Het Belang van Limburg Sudinfo.be