Bobbejaanland

Nieuwe kleur voor achtbaan Typhoon in Bobbejaanland

20-03-2019, 12:21 uur | Reacties

De bekende achtbaan Typhoon in Bobbejaanland krijgt een nieuw kleurenschema. Het Vlaamse attractiepark is druk bezig met het verven van de ruim 25 meter hoge rollercoaster, blijkt uit nieuwe foto's. Vanaf dit jaar hoort de Typhoon bij het nieuwe themagebied Land of Legends, waar ook de triple-launch coaster Fury wordt gebouwd.

"De steunpilaren worden ijzig blauw en het spoor ziet er blauw-grijs uit", vertelt een woordvoerster aan Looopings. "Het oogt een beetje stormachtig, passend bij het nieuwe thema." De karretjes van de achtbaan worden opnieuw geverfd in de bestaande kleuren.


ZIE OOK: Bobbejaanland onthult naam, thema en ontwerpen van nieuwe lanceerachtbaan

Land of Legends draait om de Guardian of Elements, een beschermheer die de vier natuurelementen aarde, water, vuur en lucht wil beschermen tegen boze krachten. De Typhoon staat daarbij voor lucht, terwijl de nieuwe achtbaan Fury het vuur vertegenwoordigt. Die attractie wordt oranje met bruin.

Duikvlucht
Het nieuwe achtergrondverhaal van de Typhoon gaat over de heks Wayra. "De Guardian of Elements en de Skyriders werken samen om Wayra te vinden, maar ze hebben meer hulp nodig", luidt de beschrijving. Bezoekers worden gevraagd om in de 'koets' van de Skyriders te gaan zitten voor een duikvlucht, zodat de heks ingetoomd kan worden.

Het is in 2019 vijftien jaar geleden dat de Typhoon werd geopend. De 670 meter lange baan is goed voor vier inversies en een topsnelheid van 80 kilometer per uur. Fabrikant is de firma Gerstlauer uit Duitsland, ook de leverancier van Fury.

Juni
Bobbejaanland gaat op zaterdag 6 april weer open. De opening van Fury vindt naar verwachting ergens in juni plaats.ZIE OOK: Eerste onderdelen van nieuwe achtbaan Bobbejaanland: andere kleur dan verwacht

Reacties