Welkom!
Je maakt helaas gebruik van software die onze advertenties blokkeert.
Reclamebanners zijn voor Looopings de belangrijkste inkomstenbron.
Help Looopings door je advertentieblocker op dit domein uit te schakelen.
De site is dan weer zichtbaar. Bedankt!
Dolfinarium

Dolfinarium vraagt vergunning aan voor drie nieuwe waterglijbanen

19-03-2019, 14.58 uur | Reacties

Het Dolfinarium in Harderwijk wil nieuwe waterglijbanen bouwen. Daarvoor heeft het Gelderse dierenpark vandaag een vergunning aangevraagd bij de gemeente. Het gaat om drie verschillende glijbanen van ongeveer acht meter hoog, bevestigt algemeen manager Alex Tiebot aan Looopings.

In juli vorig jaar opende het Dolfinarium de interactieve waterspeelplaats Waterpret. Het is de bedoeling dat die in 2019 wordt uitgebreid. "Ons waterpark was al geschikt voor kinderen tot een jaar of 8", aldus Tiebot. "Met deze nieuwe glijbanen kunnen kinderen tot ongeveer 12 jaar zich ook prima vermaken. En papa en mama vinden zoiets waarschijnlijk ook wel interessant."

De eerste glijbaan is een donker exemplaar van 56 meter lang, met natuurlijke lichteffecten. Glijbaan nummer twee, die ongeveer twintig meter lang wordt, is bedoeld voor snelheidsduivels. In de derde glijbaan kunnen bezoekers 71 meter naar beneden glijden in één- of tweepersoons banden.

Geen verlies
De manager hoopt dat de glijbanen aankomende zomer operationeel zijn. "En nu maar hopen op goed weer. Als we net zo'n mooie zomer krijgen als vorig jaar, zijn wij tevreden." Het Dolfinarium draaide in 2018 voor het eerst in jaren geen verlies. "En dankzij het waterpark is de verkoop van abonnementen flink gestegen."

De entreeprijs aan de kassa bedraagt dit seizoen 28,50 euro, een euro meer dan vorig jaar. "Vanwege de landelijke btw-verhoging", zegt Tiebot. Op internet zijn goedkopere tickets verkrijgbaar.Meer Dolfinarium
Reacties
Vanwege Europese regelgeving verschijnt het reactieveld alleen wanneer Facebook-gebruikers ingelogd zijn in hun browser en in hun account toestemming hebben gegeven voor het gebruik van plug-ins. Als niet aan die voorwaarden is voldaan, zijn er geen reacties zichtbaar.
Looopings verscheen eerder op o.a.:
NOS NU.nl RTL Nieuws AD De Telegraaf de Volkskrant NRC Handelsblad Hart van Nederland Editie NL ANP BNR Nieuwsradio Radio 538 Omroep Brabant 1Limburg Omroep Flevoland Omroep West Omroep Gelderland RTV Oost RTV Drenthe Dagblad van het Noorden De Limburger de Gelderlander de Stentor Tubantia BD ED BN DeStem Het Laatste Nieuws Het Nieuwsblad De Morgen Gazet van Antwerpen Het Belang van Limburg Sudinfo.be