Wanneer gaan de pretparken weer open? Check looopings.nl/open voor alle data.
Dolfinarium

Dolfinarium vraagt vergunning aan voor drie nieuwe waterglijbanen

19-03-2019, 14:58 uur | Reacties

Het Dolfinarium in Harderwijk wil nieuwe waterglijbanen bouwen. Daarvoor heeft het Gelderse dierenpark vandaag een vergunning aangevraagd bij de gemeente. Het gaat om drie verschillende glijbanen van ongeveer acht meter hoog, bevestigt algemeen manager Alex Tiebot aan Looopings.

In juli vorig jaar opende het Dolfinarium de interactieve waterspeelplaats Waterpret. Het is de bedoeling dat die in 2019 wordt uitgebreid. "Ons waterpark was al geschikt voor kinderen tot een jaar of 8", aldus Tiebot. "Met deze nieuwe glijbanen kunnen kinderen tot ongeveer 12 jaar zich ook prima vermaken. En papa en mama vinden zoiets waarschijnlijk ook wel interessant."


ZIE OOK: Dolfinarium opent voor het eerst in twintig jaar nieuwe attractie

De eerste glijbaan is een donker exemplaar van 56 meter lang, met natuurlijke lichteffecten. Glijbaan nummer twee, die ongeveer twintig meter lang wordt, is bedoeld voor snelheidsduivels. In de derde glijbaan kunnen bezoekers 71 meter naar beneden glijden in één- of tweepersoons banden.

Geen verlies
De manager hoopt dat de glijbanen aankomende zomer operationeel zijn. "En nu maar hopen op goed weer. Als we net zo'n mooie zomer krijgen als vorig jaar, zijn wij tevreden." Het Dolfinarium draaide in 2018 voor het eerst in jaren geen verlies. "En dankzij het waterpark is de verkoop van abonnementen flink gestegen."

De entreeprijs aan de kassa bedraagt dit seizoen 28,50 euro, een euro meer dan vorig jaar. "Vanwege de landelijke btw-verhoging", zegt Tiebot. Op internet zijn goedkopere tickets verkrijgbaar.ZIE OOK: Dolfinarium trots: voor het eerst in jaren geen verlies

Reacties