Bobbejaanland

Eerste onderdelen van nieuwe achtbaan Bobbejaanland: andere kleur dan verwacht

13-03-2019, 14:24 uur | Reacties

De nieuwe achtbaan van Bobbejaanland krijgt toch een andere kleur dan werd gedacht. Afgelopen maand toonde het Vlaamse pretpark de eerste ontwerpen van de spectaculaire triple-launch coaster Fury. Daarop was de baan rood. Nu de eerste onderdelen zijn aangekomen in Bobbejaanland, blijkt dat de rail oranje is.

Rood was bij nader inzien toch "niet krachtig genoeg", vertelt een woordvoerster van het attractiepark. "Deze kleur benadert veel meer het vuur." Het verhaal van Fury gaat over de "vurige strijd" met de draak Fogo. De ondersteuningen zijn donkerbruin.


ZIE OOK: Bobbejaanland onthult naam, thema en ontwerpen van nieuwe lanceerachtbaan

Eind februari bracht de directie van Bobbejaanland al een bezoek aan de fabriek van de Duitse leverancier Gerstlauer. "Gezien de strakke timing is het voor ons belangrijk om het productieproces van dichtbij te volgen", vertelt algemeen directeur Yves Peeters.

Op schema
De afgelopen maanden is het terrein waar de achtbaan moet komen te staan verstevigd. "Er werden meer dan vierhonderd betonnen steunpilaren van veertien meter diep gebouwd", legt Peeters uit. Nu kan de constructie van de baan echt beginnen. De werkzaamheden liggen nog op schema voor een opening in juni.

Fury wordt de hoogste en snelste triple-launch coaster van de Benelux, met een topsnelheid van meer dan 100 kilometer per uur. Passagiers worden vooruit, achteruit en weer vooruit gelanceerd. Vervolgens gaan ze meermaals over de kop.ZIE OOK: Bouw van decors voor nieuwe achtbaan Bobbejaanland in volle gang

Reacties